Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 3 september 2019

Brexit of eerst Bexit?

Vandaag

Het is de Britse oppositie die de aanval zal openen op Boris Johnson om een harde Brexit te voorkomen. Met een toenemende onrust binnen zijn partij komt zijn eigen positie steeds verder in gedrang en kan het maar zo gebeuren dat er VOOR de Brexit eerst een Bexit gaat komen en Boris via de "exit" verdwijnt.
Wall Street bleef maandag gesloten vanwege de viering van Labor Day en de futures daar geven nu nog een lagere opening aan. Azië komt nauwelijks in beweging met China dat 0,1% lager staat, Hong Kong laat een verlies zien van 0,2% en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting 0,1% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 54,86 bij een EUR/USD op 1,09375.

De agenda is slecht gevuld met om 10.30 uur het ABU-rapport van de uitzendmarkt, om 11.00 uur de producentenprijzen (juli) binnen de Eurozone en vanmiddag uit de VS de vertraagde inkoopmanagersindex van de industrie over augustus (15.45 uur Markit en 16.00 uur ISM). 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Met een stijging van 0.2% werd maandag een slotkoers van EUR 559.7 bereikt, de AEX-index laat nu een reeks van 6 opeenvolgende dagen van stijging zien.. De trend werd negatief nadat o.a. het 50 daags dieptepunt op EUR 539.6 uit begin augustus 2019 neerwaarts werd doorbroken. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem. Een gelijke koerstop op EUR 548.9 is noodzakelijk om de huidige trend in stand te houden. Mogelijk gaat deze situatie over in een continuatiepatroon. Het niveau wordt momenteel getest en is reeds doorbroken, maar nog niet overtuigend genoeg. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat hoog met een stand van 93. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 2 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 541 (ISIN: DE000KA1TQ02).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 569,97  (ISIN: DE000KA1TD72).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp