Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 3 januari 2020

Raketaanval VS zet beurzen op scherp!

Vandaag

De raketaanval die de VS vannacht heeft uitgevoerd in Bagdad en waarbij de Iraanse generaal Soleimanie is omgekomen zorgt voor een enorme toename van het spanningsveld tussen de VS en Iran inclusief het hele Midden Oosten. De Iraanse generaal Soleimanie wordt gezien als het brein van vele aanslagen die gericht waren tegen de Amerikaanse aanwezigheid in die regio en het is opmerkelijk dat hij, met een precisieaanval in Irak is gedood. De Iraanse ayatollah Khamenei heeft meteen wraak gezworen en de olieprijs reageert meteen terwijl de financiële markten hun adem inhouden.
Wall Street sloot donderdag nog, voorafgaand aan de raketaanval, met nieuwe records en in opperbeste stemming. De Dow steeg 1,16%, de S&P500 sloot 0,8% hoger en de Nasdaq was met 1,3% winst de smaakmaker voor beleggers. De reacties op de raketaanval in Azië zijn voorzichtig met China dat vlak noteert en Hong Kong staat slechts 0,2% lager. In Japan blijven de deuren van de beurs in Tokio nog gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 62,89 bij een EUR/USD op 1,11685.

Op de agenda staan de voorlopige inflatiecijfers (december) van Frankrijk (08.45 uur), Italië (11.00 uur en Duitsland (14.00 uur). Tevens uit Duitsland om 09.55 uur de werkloosheid over december en van de Eurozone om 10.00 uur de geldgroei over november. Vanmiddag uit de VS om 15.45 uur de bedrijvigheid in de staat New York over december, om 16.00 uur de bouwuitgaven over november met het ISM-cijfer over de industrie en om 17.00 uur de wekelijkse olievoorraden. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Donderdag bedroeg de slotkoers EUR 612.9 ( 1.4%), dit betekent voor de AEX-index de hoogste koers sinds eind september 2000. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 97. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • De MACD signaallijn heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken.
  • Een 200 daags hoogtepunt is bereikt.
  • Een opwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 2 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,43 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,54 (ISIN: DE000KA478N8).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp