Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 28 oktober 2019

Net niet!

Vandaag

De AEX deed vandaag opnieuw een poging om het (intraday) jaarrecord van 25 juli te doorbreken maar struikelde in de slotfase. De

AEX opende licht lager op 582,96 punten en zag het verlies in eerste instantie iets verder oplopen met 581,24 punten als laagste niveau. Na krap twee uur handel verbeterde het sentiment met Galapagos en zwaargewicht Royal Dutch Shell als kartrekkers op een dag die verder zeer rustig verliep. De geldgroei binnen de Eurozone groeide in september met 5,5% en dat is minder dan de 5,8% van augustus en de 5,7% die eerder was voorzien. De toezegging van de EU om een verdere uitstel van de Brexit tot eind januari 2020 zorgde voor een verbetering van het sentiment al verliep het herstel wel heel geleidelijk. Uit de VS kwam het nieuws dat de bedrijvigheid in Chicago in september is afgenomen van een stand op +0,1 naar -0,45 en de groothandelsvoorraden zijn in september op maandbasis met 0,3% gedaald tegenover een stijging met 0,2% in augustus. Ook met de kwartaalcijfers van bedrijven bleef het rustig met Philips dat wel redelijk goede cijfers had maar zonder positieve verrassing waardoor het aandeel uiteindelijk 1,3% verloor. Het Amerikaanse AT&T deed het beter en staat bijna 5% hoger en HSBC verloor bijna 4%. Een hogere opening van Wall Street deed de AEX nog wel stijgen met 585,25 punten als hoogste niveau en de slothandel bepaalde de slotstand op 583,68 punten (-0,02%). De DAX steeg bijna 0,4% en de Euro STOXX50 won nog net 0,03%. Crude Oil noteert USD 55,89 bij een EUR/USD op 1,10965.

Het aandeel Galapagos was met 6,5% winst de grootste stijger binnen de AEX waar IMCD 2,5% hoger kon sluiten en ArcelorMittal 1,6%. Bij de AMX steeg Aperam 3%, het aandeel Signify won 2,6% en PostNL 2,5%.

Unilever was met 2% verlies de grootste daler binnen de AEX. Heineken verloor 1,7% en Ahold Delhaize leverde 1,5% in. Bij de AMX verloor AMG 0,9%, OCI moest 0,7% terug en Corbion 0,4%.

Morgen is de agenda ook nog matig gevuld met eerst uit Duitsland de importprijzen over september en cijfers over het consumentenvertrouwen (oktober) zijn er van Frankrijk en de VS (Conference Board). Tevens uit de VS de aanstaande huizenverkopen over september en bedrijfscijfers zijn er van Alfen en Neways. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp