Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Hemelvaartsdag 21 mei 2020

Aandacht voor samengestelde cijfers inkoopmanagersindex mei!

Vandaag

Op deze Hemelvaartsdag zijn de beurzen normaal geopend maar zal de handel waarschijnlijk toch beperkt blijven doordat veel mensen er een lang weekend van maken en het oog nog prachtig weer wordt. Toch is de agenda goed gevuld met veel aandacht voor de voorlopige cijfers van de samengestelde inkoopmanagersindex over mei van diverse landen met vanmorgen al Japan waar het cijfer wel een fractie steeg van 25,8 naar 27,4 terwijl de industrie verder kromp en de dienstensector steeg. De handelsbalans van Japan liet opnieuw een sterke daling zien van de export die in april maar liefst met 21,9% op jaarbasis afnam.
Wall Street liet zich leiden door de notulen van de Fed en nieuwe beschuldigingen aan het adres van China. De Dow steeg 1,5%, de S&P500 sloot 1,7% hoger en de Nasdaq deed het nog beter met 2,1% winst. Azië lijkt moeizaam op gang te komen met China, Hong Kong en Japan die alle drie nog rond het slot van woensdag noteren. De Crude Oil Future is verder gestegen naar USD 34,25 bij een EUR/USD op 1,09533.

Samengestelde cijfers komen nog van Frankrijk (09.15 uur), Duitsland (09.30 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en tenslotte de VS om 15.45 uur. Verder is er natuurlijk aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen van de VS die om 14.30 uur verwacht worden samen met de Philadelphia Fed-index over mei. om 16.00 uur volgen nog de bestaande woningverkopen met de leidende indicatoren over april. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Neutraal.
 
Woensdag werd een slotkoers van EUR 531.1 bereikt na een stijging van 2.0%, sinds begin maart 2020 heeft  de AEX-index niet meer zo hoog gestaan als nu. Een mogelijke symmetrische driehoek formatie is in de maak. Bij een doorbraak van de bovengrens op EUR 583.3 is dit een feit en wordt het technisch profiel sterker. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 99. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • De MACD signaallijn heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). De indicatoren geven een mogelijke adviesverhoging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 20 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 491,04 (ISIN: DE000KB281R6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 539,09 (ISIN: DE000KA99VR6).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp