Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 2 januari 2020

Vliegende start!

Vandaag

De AEX beleefde vandaag een vliegende start met zelfs een hoogste stand over de afgelopen 12 maanden en daarmee automatisch gelijk een nieuw record (sinds februari 2001).

De AEX opende vanmorgen meteen al hoger en werd daarbij geholpen door het nieuws dat een voorlopige handelsdeal tussen China en de VS op 15 januari aanstaande zal worden ondertekend. Ook het nieuws over verruiming van het monetaire beleid voor banken in China was duidelijk een steun in de rug waarop beleggers de rest van de dag konden teren ondanks een reeks aan matige cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie (december). Vrijwel overal was sprake van een afzwakkende groei dan wel verdere krimp. Naast China (van 51,8 naar 51,5), moesten ook Frankrijk (van 51,7 naar 50,4) en de VS (cijfer volgens Markit van 52,6 naar 52,4) een afzwakkende groei melden terwijl de krimp in Nederland (van 49,6 naar 48,3), Duitsland (van 44,1 naar 43,7), Italië (van 47,6 naar 46,2), Spanje (van 47,5 naar 47,4) en de Eurozone (van 46,9 naar 46,3) juist verder ging. Lichtpuntje is wel dat er voor de Eurozone meer krimp was voorzien (tot 45,9) en er in Engeland sprake was van een fractionele verbetering (van 47,4 naar 47,5). Beleggers namen deze cijfers voor kennisgeving aan en zagen meer belang in het goede nieuws over de handelsoorlog. Kort na opening bereikte de AEX 607,75 punten als laagste niveau en vervolgens werden de winsten stevig uitgebreid  met ING en ASR Nederland als grootste stijgers bij de AEX. Het vooruitzicht op nieuwe records op Wall Street bracht de AEX naar 613,95 punten als hoogste stand en bij het klinken van de slotbel bedroeg de winst bijna 1,4% op 612,87 punten. Naast de cijfers over de industrie werd verder alleen nog gemeld dat de wekelijkse steunaanvragen met 2000 waren afgenomen tot 222.000 waar 225.000 was voorzien. De DAX steeg 1% en de Euro STOXX50 sloot 1,2% hoger. Crude Oil is licht gedaald naar USD 60,88 bij een EUR/USD op 1,11674.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel ING met een winst van 3,4%. ASR Nederland herstelde 3,1% en Prosus kon 2,7% hoger sluiten. Bij de AMX deed Besi het erg goed met 3,9% winst. Fugro steeg opnieuw 3,5% en Air France-KLM sloot 3,3% hoger.

Op een dag als vandaag zijn de dalers beperkt met bij de AEX alleen RELX dat 0,36% verloor en bij de AMX verloor PostNL 0,4%, Flow Traders leverde 0,37% in en SBM Offshore verloor 0,3%.  Morgen zijn er voorlopige inflatiecijfers (december) van Frankrijk, Italië en Duitsland met van de laatste ook de werkloosheid over december. Van de Eurozone de geldgroei over november en uit de VS het ISM-cijfer over de industrie, de bedrijvigheid in de staat New York over december, de bouwuitgaven over november en de wekelijkse olievoorraden. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp