Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 24 juni 2020

Economische groei bijgesteld!

Vandaag

Volgens een tweede meting, door het CBS, van de economische groei over het eerste kwartaal is de krimp bijgesteld van 1,7% naar 1,5%. Toch blijven de onderzoekers bij het standpunt dat er sprake is van laagconjunctuur met een verslechtering in het tweede kwartaal.
Wall Street beleefde dinsdag een prima handelsdag met zelfs weer een nieuw record voor de Nasdaq. Nabeurs ontstonden er wel weer meer zorgen over de verspreiding van het virus die in verschillende Staten nog duidelijk in een fase van toename verkeren. De Dow sloot 0,5% hoger, de S&P500 steeg 0,4% en de Nasdaq spande de kroon met 0,7% winst. Azië laat vanmorgen een rustig en licht verdeeld beeld zien met China dat nog 0,1% hoger staat, Hong Kong noteert 0,2% lager en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, rond het slot van dinsdag. De Crude Oil Future noteert USD 40,17 bij een EUR/USD op 1,13179.

De agenda is matig gevuld met als belangrijkste data de ontwikkeling van het ondernemersvertrouwen (juni) van Frankrijk (08.45 uur) en Duitsland (10.00 uur). Vanmiddag uit de VS volgen om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Verder is er nog maar weinig naar buiten gekomen over de ontmoeting die Rutte en Macron gisterenavond hadden al was het wel duidelijk dat de twee, ondanks verschillen van mening, het bijzonder goed met elkaar kunnen vinden. Macron zal ongetwijfeld de druk opvoeren om Nederland richting het enorme noodfonds van de EU te manoeuvreren en ook de zorgen om Air France-KLM zullen niet onbesproken zijn gebleven. 


De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de kortetermijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 574.2 bereikt na een stijging van 1.6%, dit betekent voor de AEX-index de hoogste koers sinds eind februari 2020. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8, eind mei 2020 een opwaartse richting aannam. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Positieve signalen: -De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 96. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. -De MACD signaallijn heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken. -Een 50 daags hoogtepunt is bereikt. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 23 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 540,23 (ISIN: DE000KB29JZ9).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 590,11 (ISIN: DE000KA991N0).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp