Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 19 maart 2020

ECB komt over de brug!

Vandaag

Na veel kritiek is de ECB nu toch gezwicht voor de druk om meer duidelijkheid te verstrekken voor landen die in de problemen komen door het coronavirus. In eerste instantie liet voorzitter Lagarde nog weten dat landen een eigen verantwoording hebben maar die situatie leek onhoudbaar met vanmorgen vroeg de melding van een aanvullend opkoopprogramma van € 750 mrd. Ook de BoJ liet vanmorgen weten met een breed stimuleringspakket te komen naast de vele miljarden die ook door andere landen al waren toegezegd.

De AEX opende licht lager op 403,71 punten en dat was een stuk beter dan waar eerder nog voor gevreesd werd. Woensdag sloot Wall Street weer fors lager en er werd met spanning gekeken hoe het Damrak dit zou oppakken. Azië kon de verliezen opnieuw beperken en geleidelijk werd duidelijk dat er voorzichtig positief wordt gekeken naar de mogelijke effectiviteit van alle toegezegde steun. Na een kleine opleving tot 415 punten dook de AEX, onder aanvoering van cyclische bedrijven,  toch weer in de rode cijfers met rond het middaguur 398,46 punten als laagste niveau. Het ondernemersklimaat van Duitsland is, volgens een tussentijdse meting van Ifo, hard gedaald van 96 naar 87,7 en dat is de sterkste daling sinds 1991 en het laagste niveau sinds 2009. Uit de VS werd bekend dat de leidende indicatoren in februari nog heel licht zijn gestegen maar de overige cijfers waren bijzonder zwak met een stijging van de wekelijkse steunaanvragen met maar liefst 70.000 en een Philly Fed-index die in maart een daling liet zien van +36,7 naar -12,7. Autobouwer Ford liet weten haar doelstellingen voor 2020 los te laten en het dividend per direct te schrappen. Wall Street ging een lagere opening tegemoet maar vond geleidelijk ook steun aan de vele pakketten aan steunmaatregelen. Zo kwam de BoE aan het eind van de middag met een extra verlaging van de rente met 15 basispunten en een aanvullend pakket om voor 200 miljard pond aan leningen op te kopen. De verkoopdruk viel weg en er was sprake van een voorzichtig herstel met 4,6% winst tot 422,75 punten. De DAX sloot 2% hoger en de Euro STOXX50 herstelde 2,9%. Crude Oil steeg naar USD 25,78 bij een EUR/USD op 1,06839.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Unibail Rodamco dat 18,2% kon herstellen van de zware verliezen die het aandeel had opgelopen. KPN profiteert van de vele thuiswerkers met 11,5% winst en Aegon herstelde 9,8%. Bij de AMX kon ASMI 18,3% herstellen, Besi deed dat met 9,6% en Air France-KLM ruim 7%.

Grootste daler binnen de AEX was Akzo Nobel dat 6,2% verloor. Ahold Delhaize sloot 5,4% lager en Randstad leverde 4,6% in. Bij de AMX verloor Basic-Fit 12%, Boskalis verloor 8% en Wereldhave 5,7%. 


Morgen komen er van eigen bodem eerst cijfers over de consumentenuitgaven en de investeringen over de maand januari en het consumentenvertrouwen over maart. Uit Duitsland volgen de producentenprijzen over februari en uit de VS de bestaande woningverkopen over februari. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp