Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 6 januari 2020

Dreiging en waarschuwingen bepalen sentiment!

Vandaag

Het hele weekend werd er nauwlettend gekeken naar de ontwikkelingen bij de opgelopen spanningen tussen Iran en de VS. Na de raketaanval door de VS is Iran nog altijd vastberaden om wraak te nemen terwijl de VS roept klaar te staan met volgende doelen om aan te vallen en nieuwe sancties. Ondertussen probeert Europa vooral aan te sturen op terugkeer van rust terwijl de gemoederen nog altijd oververhit zijn. Deze omstandigheden zijn niet goed voor de financiële markten en zullen voorlopig het sentiment bepalen.
Wall Street sloot afgelopen vrijdag lager en zag de verliezen aan het eind van de handel weer oplopen naar 0,8% voor de Dow en de Nasdaq terwijl de S&P500 0,7% verloor. Azië laat overwegend lagere koersen zien met China dat nog 0,4% lager staat, Hong Kong noteert een verlies van 1,15% en in Japan is de Nikkei het nieuwe jaar begonnen met een verlies van 1,9%. Naast de geopolitieke spanning draagt de daling van de inkoopmanagersindex voor de industrie (december van 48,9 naar 48,4) bij aan dit verlies. De olieprijs is dit weekend verder gestegen met een Crude Oil Future op USD 64,35 bij een EUR/USD op 1,11611.

Op de agenda staan cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector over de maand december met vanmorgen al uit China het cijfer volgens Caixin dat een afvlakkende groei moest melden van 53,5 naar 52,5. Er volgen nog cijfers van Nederland (09.00 uur), Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en om 15.45 uur uit de VS het cijfer volgend Markit. Om 11.00 uur volgen nog de producentenprijzen van de Eurozone over de maand november. 

De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX! De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 0.3% werd vrijdag een slotkoers van EUR 611.1 bereikt. De stijging van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.3%. De trend werd positief nadat de signaallijn de MACD indicator bij een koers van EUR 562.7, begin oktober 2019 opwaarts doorbrak. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 91. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 3 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,50 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,44 (ISIN: DE000KA478N8).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp