Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 7 oktober 2019

Andere kant opkijken!

Vandaag

Beleggers hadden vandaag geen behoefte om zich te buigen over de economische zorgen die afgelopen week het sentiment nog konden drukken.

De AEX opende licht lager op 564,18 punten na tegenvallende cijfers over de fabrieksorders in Duitsland die in augustus op maandbasis met 0,6% zijn gedaald. De daling was wel minder dan de 2,1% die in juli nog moest worden gemeld maar economen hadden toch gerekend op een lichte stijging van 0,2%. Een andere factor die beurzen bij aanvang op verlies hielden waren de standen van de futures in de VS waar dit weekend de zorgen over het uitblijven van een handelsdeal met China weer waren toegenomen omdat China niet van plan lijkt te zijn om meteen een totale handelsdeal te sluiten doordat er belangrijke geschilpunten buiten de onderhandelingen gehouden moeten worden en dat laatste wil Trump juist niet. Gedurende deze handelsdag, waarop verder geen belangrijke nieuwsfeiten werden toegevoegd, wist de AEX, na een laatste stand op 563,78 punten,  toch te herstellen en fungeerde zelfs als gangmaker voor andere beurzen. Bij lage handelsvolumes kon de AEX, ondanks kleine verliezen bij opening van Wall Street, bijna 570 punten als hoogste niveau aantikken en sloot de graadmeter van Amsterdam 0,9% hoger op 569,60 punten. De DAX steeg 0,7% en de Euro STOXX50 kreeg er 0,6% bij. Crude Oil noteert USD 53,75 bij een EUR/USD op 1,09854.  

De winsten werden breed gedragen met ArcelorMittal dit keer als grootste stijger met 2,9% winst. Vopak steeg 2,1% en Philips ruim 1,5%. Bij de AMX trakteerde de jarige Air France-KLM met een koerswinst van 4,9%. AMG herstelde 4,3% en Aperam 3,2%. 

Bij de AEX sloten maar twee aandelen lager en dat waren Ahold Delhaize dat 0,5% verloor en Galapagos leverde 0,25% in. Bij de AMX waren slechts drie dalers met Flow Traders dat 1,6% verloor, TomTom moest 0,26% terug en GrandVision leverde nog net 0,07% in.

Morgen is de agenda opnieuw matig gevuld en zal China de handel na een week van feesten weer hervatten en zijn er ook vertraagde cijfers over de dienstensector van september. Van Nederland volgt de inflatie over september en van Duitsland de industriële productie over augustus. Uit de VS volgen het ondernemersvertrouwen onder mkb'ers en de producentenprijzen over september. 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp