Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 13 augustus 2019

Uitstel importheffingen met gejuich ontvangen!

Vandaag

Terwijl beleggers hun zorgen zagen toenemen kwam daar vanmiddag onverwacht het bericht dat de VS en China over twee weken toch weer met elkaar in gesprek willen over een handelsdeal en dat nieuwe voorgestelde heffingen voorlopig van de baan zijn. Het nieuws zorgde voor een radicale ommekeer van het sentiment op het moment dat het vertrouwen onder beleggers steeds verder afnam.

De AEX opende licht lager op 541,28 punten met een momentum waarop beleggers de zorgen verder zagen toenemen. Argentinië kreeg te maken met een heuse beurskrach (-38%), de zorgen in Hong Kong worden maar niet opgelost en natuurlijk de voortslepende dossiers van de Brexit en de handelsoorlog. De meeste aandacht bij beleggers ging uit naar het economisch sentiment in Duitsland waar de ZEW-index in augustus een verdere daling liet zien van -24,5 naar -44,1 en dat was natuurlijk geen goed signaal. Verder steeg de inflatie van Duitsland in juli licht van 1,6% naar 1,7% op jaarbasis en die van de VS naar 1,8% waar 1,7% was voorzien. Voor de Fed een bevestiging om het tempo van renteverlagingen vooralsnog niet te versnellen en ook dat nieuws was niet goed voor het sentiment. Voor Wall Street werd een lagere opening voorzien en de AEX kwam verder onder druk te staan met 537,05 punten als laagste niveau en tevens gevaarlijk dicht bij de belangrijke steun op 535 punten. Het ministerie van Financiën kwam echter onverwacht met het bericht dat de voorgestelde nieuwe importheffingen voor China worden uitgesteld en dat de partijen het voornemen hebben om over twee weken weer met elkaar om tafel gaan met de bedoeling om nader tot elkaar te komen. Het sentiment maakte een draai van 180 graden en de AEX stond in korte tijd op 549,56 punten.terwijl Wall Street een lagere opening kon ombuigen tot bijna 2% winst. De AEX sloot 0,65% hoger op 545,69 punten en de DAX steeg  0,6% met Henkel dat 7,5% verloor en HelloFresh dat 13% in waarde steeg. De Euro STOXX50 steeg ruim 1% en de Crude Oil noteert USD 56,91 bij een EUR/USD op 1,11859.

Grootste stijger binnen de AEX was ArcelorMittal dat 5,5% kon herstellen. ABN-AMRO steeg 2,9% en ASML 1,8%. Bij de AMX was er 4,4% herstel voor Fugro, PostNL steeg 3,8% en Aperam 3,2%.

Grootste daler binnen de AEX was IMCD dat 2,1% verloor. Heineken en DSM verloren ieder 0,6%. Bij de AMX was er grote schrik om de cijfers van TKH dat de winst harder zag dalen dan voorzien waardoor het aandeel bijna 15% verloor. AMG verloor bijna 3% en FlowTraders 0,9%.

Morgen is er opnieuw een goed gevulde agenda met eerst aandacht voor de detailhandelsverkopen en de industriële productie (juli) van China. Economische groeicijfers KW2 zijn er van Duitsland, Nederland en de Eurozone en uit de VS de importprijzen over juli en de wekelijkse olievoorraden. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp