Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 13 januari 2020

Aantal faillissementen stijgt!

Vandaag

Het aantal faillissementen is in het jaar 2019 licht gestegen met 2% tot 3208 en dat zijn er 63 meer dan in 2018. Het is geen schokkende ontwikkeling al is het wel de eerste stijging sinds 2013. In de maand december nam het aantal faillissementen overigens af ten opzichte van november. Wall Street kon afgelopen vrijdag de reeks van records niet voorzetten en dat kwam deels door tegenvallende cijfers van het banenrapport dat veel minder spectaculair was dan de eerdere melding van het ADP-banenrapport. De Dow verloor bijna 0,5% en de S&P500 met de Nasdaq sloten ieder 0,3% lager. In Azië staat China nog op een winst van 0,2% en noteert Hong Kong 1% hoger. In Japan blijven de beurzen vandaag gesloten vanwege een feestdag. De Crude Oil Future noteert USD 59,19 bij een EUR/USD op 1,11290.

De agenda is bijzonder leeg met daarop alleen nog uit Engeland om 10.30 uur cijfers over de maand november en dat zijn de handelsbalans, de industriële productie en de economische groei. De verwachting is dat Engeland later deze maand de rente zal verlagen. Verder kijken beleggers uit naar de ondertekening van de eerste fase van een handelsovereenkomst tussen China en de VS. Gisteren werd bekend dat de beide landen meer met elkaar in gesprek willen over de voortgang en de economische ontwikkelingen van beide grootmachten. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag bedroeg de slotkoers EUR 610.4 ( -0.3%). De huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat de signaallijn begin oktober 2019 een opwaarts kruising liet zien met de MACD indicator. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt, ondanks de matige koersontwikkeling de laatste tijd, verwacht. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 10 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,60 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,31 (ISIN: DE000KA478N8).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp