Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 26 juni 2020

Voorbode kwartaalcijfers?

Vandaag

Hoewel het nog even duurt voordat de kwartaalcijfers van bedrijven weer langs komen, kregen beleggers toch te maken met een voorproefje van Nike dat gisteren nabeurs met cijfers kwam en die vielen behoorlijk tegen en bleven buiten de bandbreedte die analisten hadden afgegeven. In plaats van een gemiddelde kleine winst per aandeel moest het bedrijf een verlies van 0,51 per aandeel bekend maken en dat zorgde in de loop van deze handelsdag voor enige koersdruk.

De AEX opende hoger op 564,98 punten en dat was een reactie op de eindsprint van Wall Street. Voorbeurs waren er cijfers over het consumentenvertrouwen in Frankrijk dat in juni een kleine verbetering liet zien van 93 naar 97. Vervolgens kwam van de Eurozone de ontwikkeling van de geldgroei over de maand mei en die was met een groei van 8,9% een fractie hoger dan april toen het cijfer uitkwam op 8,8%. De hele dag werd er veel gesproken over het steunpakket aan Air France-KLM dat in eerste instantie voor een hogere koers van het aandeel zorgde maar gedurende deze handelsdag veranderde het beeld toch wel en sloot het aandeel ruim 3,3% lager. Uit de VS werd bekend dat de persoonlijke inkomens in mei met 4,2% zijn gedaald terwijl een daling van 7% was voorzien en de bestedingen zijn met 8,2% gestegen terwijl daar een stijging met 8,7% was verwacht. Het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen, volgens de Universiteit van Michigan, steeg in juni van 72,3 naar 78,1. De zwakke cijfers van Nike en de oplopende zorgen om het aantal besmettingen hadden meer gewicht voor het sentiment dan de macro0cijfers. Wall Street dook meteen in de rode cijfers en het aandeel Nike stond al snel 5% lager. Terwijl de AEX de winst, bij zeer lage handelsvolumes, eerst nog kon uitbreiden met 569,23 punten als hoogste niveau, verdampte alles toen duidelijk werd dat Wall Street het pad van donderdag niet kon voortzetten.
Meevallende cijfers over een lager begrotingstekort voor Nederland kwamen te laat voor een echte reactie. De AEX sloot 0,1% lager op 559,82 punten en dat is maar iets boven de laagste stand van deze handelsdag. De DAX verloor 0,7% en de Euro STOXX50 leverde 0,4% in. Crude Oil noteert USD 38,10 bij een EUR/USD op 1,12141.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel ASMI dat 3,7% hoger kon sluiten. Randstad herstelde 2,5% en Akzo Nobel sloot 1,4% hoger. Bij de AMX was er 2,4% winst voor Besi, Intertrust sloot 1,8% hoger en Aalberts won 1,5%.

Grootste daler binnen de AEX was Unibail-Rodamco dat 5,1% verloor. Aegon zakte 4,1% en Galapagos sloot 3,6% lager. Bij de AMX verloor OCI 5,4%, Fugro duikelde 4,95% en Fagron sloot met Air France-KLM ruim 3,3% lager..

Maandag zijn er eerst cijfers over het producentenvertrouwen in Nederland over de maand juni. Van de Eurozone het definitieve cijfer over het consumentenvertrouwen met het economisch sentiment in juni. Van Duitsland de voorlopige inflatie over juni en uit de VS de aanstaande woningverkopen over mei. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp