Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 21 juli 2020

Deal!

Vandaag

Na een marathonsessie van vier dagen zijn de regeringsleiders van de EU het eens geworden over de begroting en het steunfonds van 750 miljard euro. Alles moet nu nog worden uitgewerkt en ongetwijfeld zijn eerdere harde eisen deels afgezwakt maar het is zeker belangrijk dat er een beter vangnet is.
Wall Street kon zich optrekken aan de nieuwsfeiten over de ontwikkeling van een vaccin tegen corona. De Dow steeg maar een fractie boven het slot van vrijdag maar de bredere S&P500 sloot 0,8% hoger en de Nasdaq spande de kroon met 2,5% winst. Nabeurs kwam IBM ook nog met goede cijfers naar buiten. In Azië staat China nog 0,1% hoger en laat Hong Kong een winst zien van 1,8% terwijl in Japan de Nikkei, voor sluiting 0,8% hoger staat. De Crude Oil Future noteert USD 40,98 bij een EUR/USD op 1,14345.

De agenda oogt rustig met vanmorgen van Japan de inflatie over de maand juni die uitkwam op 0,1%. Om 08.00 uur volgt van Nederland de ontwikkeling van de prijzen van bestaande koopwoningen over juni en vanmiddag om 14.30 uur de bedrijvigheid in Chicago over de maand juni. Bedrijfscijfers komen van Randstad en Wereldhave met uit het buitenland onder meer Novartis, UBS, Coca-Cola, Lockheed Martin en Philip Morris 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag werd een slotkoers van EUR 579.1 bereikt na een stijging van 0.9%, sinds eind februari 2020 heeft  de AEX-index niet meer zo hoog gestaan als nu. De huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 opwaarts krulde. De index bevindt zich aan de bovenkant van een symmetrische driehoek formatie. Bij een duidelijke doorbraak van deze grens op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Positief signaal: de Stochastics staat hoog met een stand van 90. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 20 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,05 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 590,09 (ISIN: DE000KA991L4).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp