Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 17 september 2019

In reactie op de olieprijs!

Vandaag

Na de forse stijging van de olieprijs volgde vanmiddag laat een scherpe daling op het nieuws dat een herstel van de productie bij de installaties in Saoedi-Arabië mogelijk minder tijd in beslag zal nemen dan eerder voorzien. De AEX opende nagenoeg vlak op 573,22 punten en wist vervolgens vrij snel de weg omhoog te vinden met 575,46 punten als hoogste niveau. Positieve signalen over een spoedige hervatting van de besprekingen tussen China en de VS werden door beleggers goed opgepakt maar de zorgen over de problemen in het Midden-Oosten bleven tegelijk boven de markt hangen waardoor de AEX alsnog terrein verloor. Het weinige macro-economische nieuws was onverwacht goed met een duidelijke verbetering van het economisch sentiment van Duitsland waar de ZEW-index in september verbeterde van -44,1 tot -22,5 waar een stand van -38 was voorzien. Ook de cijfers van de VS waren beter dan voorzien met een lichte verbetering van de industriële productie die in augustus met 0,6% op maandbasis steeg waar +0,2% was voorzien en het vertrouwen onder huizenbouwers steeg in september van 66 naar 68. Lagere standen van de futures in de VS trokken de AEX verder naar beneden met 572,43 punten als laagste niveau. De verliezen op Wall Street bleven echter heel beperkt en toen de olieprijs begon te draaien was dit ook meteen terug te zien aan de herstel bij de AEX die 0,26% hoger kon sluiten op 574,93 punten. De DAX sloot 0,06% lager en de Euro STOXX50 nipt hoger (+0,08%). Crude Oil stond ruim 4,5% lager maar staat inmiddels toch weer iets op USD 60,31 bij een EUR/USD op 1,10673.

Het aandeel RELX steeg 2,8% en was daarmee de grootste stijger binnen de AEX waar Adyen 1,9% kon herstellen en Wolters Kluwer steeg 1,7%. Bij de AMX steeg WDP bijna 3% en ASMI met Besi stegen ieder 1,3%.

Grootste daler binnen de AEX was ArcelorMittal dat 3,4% verloor. ABN AMRO leverde 2,75 in en Aalberts Industries 2,1%. Bij de AMX verloor TomTom 3,5%, AMG leverde toch weer 3,3% in en Aperam 2,6%. 

Morgen gaat alle aandacht uit naar het rentebesluit van de Fed. dat om 20.00 uur wordt verwacht. De agenda is verder ook goed gevuld met eerst uit Japan de handelsbalans over augustus, uit Engeland de inflatie en de producentenprijzen over augustus en van de Eurozone de bouwproductie over juli en de inflatie over augustus. Uit de VS volgen dan nog de woningbouw-en bouwvergunningen over augustus en de wekelijkse olievoorraden. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp