Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 8 augustus 2019

Chinese export in de lift!

Vandaag

Ondanks alle perikelen over de handelsoorlog is de export van China in de maand juli, in dollars gemeten,  op jaarbasis met 3,3% gestegen. De import zakte met 5,6% en zou in Yuan gemeten licht zijn gestegen.

Wall Street kon een slechte start van de dag keurig ombuigen en sloot licht verdeeld met 0,1% verlies voor de Dow, de S&P500 won 0,1% en de Nasdaq steeg 0,4%. Eerder op de dag liepen de verliezen nog op tot zo'n 2% door onrust op de obligatiemarkt. Azië laat een licht herstel zien met China dat nog 1% hoger staat, Hong Kong noteert 0,7% hoger en in Japan staat de Nikkei op een winst van 0,5%. De Crude Oil Future is weer gestegen tot USD 52,74 bij een EUR/USD op 1,12095.

De agenda met macro-economisch nieuws is slecht gevuld met om 09.00 uur de industriële productie (juni) in Spanje en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen en om 16.00 uur de groothandelsvoorraden over de maand juni. Bedrijfscijfers waren er vanmorgen van SBM Offshore en die waren beter dan verwacht. Uit het buitenland volgen ondermeer Adidas, Deutsche Telekom, Thyssenkrupp en het Britse Aviva. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De AEX-index is woensdag in trendrichting verlaagd van Neutraal naar Negatief.
 
De voorgaande Neutrale advisering voor de korte termijn was geldig sinds 06-08-2019. Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 539.6 ( 0.4%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 5.7%. de huidige negatieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak onder EUR 539.6, het 50 daags dieptepunt, begin augustus 2019. Een overtuigende doorbraak van de koersbodem op EUR 540.5 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de dalende trend. Negatief signaal is de Stochastics, deze staat zeer laag met een stand van 9. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 7 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 530,21 (ISIN: DE000CP68GN6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,34  (ISIN: DE000KA1TFK1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp