Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 7 mei 2020

Economie geleidelijk van slot!

Vandaag

Nederland, maar ook andere landen, belanden geleidelijk in een fase waarbij de economie geleidelijk van slot gaat al is het stapje voor stapje en onder streng voorbehoud. De afgelopen periode is gebleken hoe creatief de mensen zijn in het zoeken naar oplossingen en die trend gaat waarschijnlijk alleen maar verder. Dat er nog een lange weg te gaan is en de oude situatie niet zomaar terug zal keren is een feit en vraagt om aanpassing. 
Wall Street beleefde woensdag een wisselende dag met winsten die terug liepen door zorgen om de economie en de latere fase in deze crisis waardoor herstart van de economie extra lastig blijft. De Dow verloor uiteindelijk 0,9%, de S&P500 sloot 0,7% lager en de Nasdaq steeg juist 0,5%. In Azië doen alle beurzen weer mee en noteert China nog licht lager ondanks meevallende cijfers over de export die in april, in dollars gemeten, met 3,5% op jaarbasis is gestegen (verwacht was -18,8%). Hong Kong noteert 0,75% lager en in Japan staat de Nikkei voor sluiting  vrijwel vlak (+0,04%). De Crude Oil Future noteert USD 24,11 bij een EUR/USD op 1,07932.

Vanmorgen waren er ook vertraagde cijfers over de dienstensector van China met daar een lichte verbetering van 43 naar 44,4. Op de agenda staan nog cijfers over de industriële productie in maart van Duitsland (08.00 uur) en Frankrijk (08.45 uur). Vanuit Engeland om 13.00 uur het rentebesluit van de BoE met haar inflatierapport en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de arbeidskosten KW1 met de wekelijkse steunaanvragen. Bedrijfscijfers zijn er van Ahold Delhaize, ArcelorMittal, DSM, Air France-KLM, DPA en Van Laschot. Galapagos komt om 22.00 uur met de cijfers. 


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 505.6 ( -0.8%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 2.8%. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 431.3 wordt verwacht, waarmee de opwaartse trend duidelijk intact blijft. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 6 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 480,50 (ISIN: DE000KB09R15).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 540,97 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp