Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 6 september 2019

In afwachting van banenrapport VS!

Vandaag

Beleggers zullen deze handelsdag rustig van start gaan en graag een mooie bevestiging willen zien van het goede ADP-banenrapport van gisteren met het officiële banenrapport van de VS dat vanmiddag om 14.30 uur bekend wordt gemaakt. De laatste maanden is gebleken dat beide cijfers toch behoorlijk kunnen verschillen!
Wall Street beleefde donderdag een positieve dag en kon goed meeliften op het goede nieuws over hervatting van de gesprekken tussen China en de VS. De Dow steeg 1,4%, de S&P500 kreeg er 1,3% bij en d Nasdaq sloot 1,75% hoger. In Azië staan de belangrijkste indices licht hoger met China dat nog 0,1% winst laat zien, Hong Kong noteert 0,2% hoger en in Japan staat de Niikei op een winst van bijna 0,5%. De Crude Oil Future noteert USD 56,31 bij een EUR/USD op 1,10426.

De agenda is verder matig gevuld met om 08.00 uur de industriële productie van Duitsland over de maand juli, om 11.00 uur de definitieve groei KW2 van de Eurozone en vanmiddag om 14.30 uur, naast het officiële banenrapport van de VS, het werkloosheidspercentage (augustus) en de loongroei. Verder zal Fed-voorzitter Powell rond 18.30 uur nog een toespraak houden waaruit mogelijk weer iets af te leiden valt over het rentebeleid in de VS. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De AEX-index is woensdag in trendrichting verhoogd van Negatief naar Neutraal.
 
De vorige Negatieve trend voor de korte termijn (rend: 4.4%) werd afgegeven op 07-08-2019. Donderdag bedroeg de slotkoers EUR 569.1 ( 1.0%). Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 2.7% gestegen. De trend werd neutraal nadat de MACD indicator bij een koers van EUR 563.5, begin september 2019 de nullijn opwaarts doorbrak. Het koersbeeld van de AEX-index is neutraal maar momenteel wordt het niveau van EUR 569.1 getest. Bij een duidelijke doorbraak verbetert het technisch beeld. Gegeven het positieve momentum lijkt een doorbraak kansrijk. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 100. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.
  • Een opwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. De indicatoren geven een mogelijke adviesverhoging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 5 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 551,02 (ISIN: DE000KA1TU14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,697  (ISIN: DE000KA1TCD3).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp