Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 3 juli 2019

De Fed is aan zet!

Vandaag

Matige cijfers van het ADP-banenrapport in de VS, een verdere stijging van het handelstekort en een daling van de fabrieksorders. Stuk voor stuk geen directe aanleiding voor hogere koersen op de borden maar blijkbaar zien beleggers maar één reddingsboei en dat is een aanstaande renteverlaging van de Fed! 

De AEX opende vanmorgen vrijwel vlak op 569,92 punten en dat was tevens bijna het laagste punt van deze handelsdag die opnieuw vrij rustig verliep. In de ochtend ging de aandacht vooral uit naar de inkoopmanagersindex van de dienstensector in Europa die alleen voor Engeland een verzwakking lieten zien van 51 tot 50,2 terwijl de cijfers van Spanje (van 52,8 naar 53,6), Italië (van 50 naar 50,5), Frankrijk (van 51,5 naar 52,9), Duitsland (van 55,4 naar 55,8) en de Eurozone als geheel (van 52,9 naar 53,6) opvallend sterk waren. De VS liet opnieuw een gemengd beeld zien met het Markit-cijfer dat steeg van 50,9 naar 51,5 en het belangrijke ISM-cijfer zakte juist van 56,9 naar 55,1. Andere belangrijke cijfers uit de VS gingen over het ADP-banenrapport dat in juni een stijging liet zien van 102.000 banen waar 135.000 nieuwe banen voorzien waren. Naast een daling van de wekelijkse steunaanvragen (-8.000) steeg het tekort van de handelsbalans in mei van USD 51,2 mrd. naar USD 55,5 mrd. (verwacht was USD 54,4 mrd). De wekelijkse olievoorraden lieten een lichte daling zien en Trump kon het niet nalaten om China en Europa te beschuldigen van manipulatie van de waarde van hun eigen munt. Wall Street, dat maar tot 19.00 uur geopend blijft, ging licht hoger van start en trok de AEX naar een nieuw jaarrecord op 572,93 punten (+0,5%). De DAX steeg ruim 0,6% en de Euro STOXX50 won 0,85%. Crude Oil noteert USD 56,33 bij een EUR/USD op 1,12771.

Het aandeel Adyen was met 2,4% winst de grootste stijger binnen de AEX. ABN AMRO steeg ruim 2% en DSM 1,7%. Bij de AMX herstelde OCI 2,7%, Corbion sloot 2,3% hoger en PostNL liet 2,1% herstel zien.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Unibail-Rodamco dat toch weer 2,7% verloor. Takeaway leverde 1,4% in en ArcelorMittal 0,9%. Bij de AMX verloor het aandeel Fagron maar liefst 9,3% na herplaatsing van aandelen van grootaandeelhouders. Fugro verloor 1,9% en Intertrust 1,6%. 

Morgen blijven de deuren op Wall Street gesloten en is de agenda vrijwel leeg met alleen de consumentenprijzen (juni) van Nederland en de detailhandelsverkopen (mei) binnen de Eurozone. 


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp