Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 6 mei 2019

China blijft bij de les!

Vandaag

Beleggers werden vanmorgen toch verrast door de reactie van Chinese beleggers na het nieuws van Trump om de importheffingen na aanstaande vrijdag alsnog te verhogen. Het was een klap in het gezicht die vrijwel niemand had zien aankomen met als gevolg dat de beurzen in China ruim 5% onderuit gingen. Terwijl vorige week nog gesproken werd over een versneld akkoord verstuurde Trump zondag het bericht dat de gesprekken te weinig vooruitgang laten zien en nieuwe heffingen in het vooruitzicht stelde.

De AEX opende meteen al fors lager op 560,56 punten. Richting het middaguur kon het verlies alleen maar oplopen na berichten dat China, onder deze bedreigingen, niet zou terugkeren aan de onderhandelingstafel. Op de achtergrond speelde ook nog het machtsvertoon van de Amerikaanse marine een rol door een zware delegatie met vliegdekschepen richting Iran te sturen. Bij een stand van 557,69 punten werd er voorzichtig naar steun gezocht en die kwam in de vorm van een antwoord van China dat zij aanstaande vrijdag "gewoon" naar Washington zullen afreizen om de handelsgesprekken weer op te pakken. Toch zat de schrik er behoorlijk in bij beleggers en kwam het herstel heel geleidelijk op gang met enige vorm van versnelling toen duidelijk werd dat de verliezen op Wall Street binnen de perken bleven. Waar het vandaag eigenlijk om zou moeten gaan waren de cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector (april). Na een lichte groei van de dienstensector in China volgden Italië (van 53,1 naar 50,4) en de Eurozone (van 53,3 naar 52,8) met een afvlakkende groei terwijl de situatie in Frankrijk (van 49,1 naar 50,5) en Duitsland (van 55,4 naar 55,7) juist een verbetering lieten zien. De detailhandelsverkopen binnen de Eurozone bleven in maart stabiel en de handelsvolumes waren niet bijzonder hoog. Na een kleine eindsprint sloot de AEX 0,87% lager op 563,75 punten. De DAX leverde 1% in en de Euro STOXX50 ruim 1,1%. Crude Oil noteert USD 62,28 bij een EUR/USD op 1,12056.

Nadat de AEX lange tijd geen enkele stijger kon melden waren dat er bij de slotbel nog net vier met Unibail Rodamco en Wolters Kluwer die 0,2% konden stijgen en Akzo Nobel met KPN ieder 0,05%. Bij de AMX steeg SBM Offshore 1,67%, Flow Traders profiteerde van de onrust en steeg 1,4% en Aperam herstelde 0,7%.

Grootste daler binnen de AEX was ASR Nederland dat 2,9% verloor. ArcelorMittal leverde bijna 2,4% in en Adyen 2%. Bij de AMX verloor Besi 3,35%, Air France-KLM leverde 2,94% in en ASMI bijna 2,9%.

Morgen zijn er eerst cijfers over de industrie (april) in Japan en uit Nederland de ontwikkeling van de consumentenprijzen in april. Uit Duitsland komen de fabrieksorders over maart en uit de VS de openstaande vacatures in maart. DSM, Kendrion en PostNL komen met hun kwartaalcijfers.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp