Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 6 februari 2020

Virusangst op zijspoor, China schrapt tarieven en Trump kan verder!

Vandaag

De mogelijke vondst van een effectief medicijn tegen het coronavirus zorgt voor opluchting op de financiële markten die verder ook zullen profiteren van het feit dat Trump geen last meer ondervindt van het impeachment-proces dat na de stemming in de Senaat een einde maakt aan dit schijnproces. Beleggers zullen verder positief gestemd zijn door het bericht uit China dat het land de tarieven van importheffingen op Ameikaanse goederen  wil schrappen voor 75 miljard dollar.
Wall Street toonde nog meer veerkracht met een Dow dit 1,7% wint kon bijschrijven en zelfs een nieuw record voor de S&P500 die 1,1% hoger kon sluiten. De Nasdaq steeg een bescheiden 0,4% en dat kwam mede door de koersval van Tesla dat woensdag 17% verloor na de zeer sterke stijgingen van eerder deze week. Azië noteert overtuigend hoger met China dat bijna 2% hoger staat, Hong Kong laat een winst zien van 2,7% en in Japan staat de Niikei 2,4% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 52,11 bij een EUR/USD op 1,09973.


Op de agenda staan om 08.00 uur de fabrieksorders van Duitsland over de maand december en om 11.00 uur van de Eurozone de ontwikkeling van de importprijzen over december, Vanmiddag uit de VS volgen om 14.30 uur, naast de wekelijkse steunaanvragen, arbeidskosten en productiviteit KW4. Bedrijfscijfers waren er vanmorgen van ING (winstdruk) , ArcelorMittal (verlies) en Interfrust (margedruk). Buitenlandse bedrijven die volgen zijn Total, Nokia, Sanofi en Twitter.

De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de kortetermijn van de AEX-index is Neutraal.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 613.4 ( 1.3%). De koers steeg 1.4% over de afgelopen 5 dagen. de huidige neutrale trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 eind januari 1920 neerwaarts krulde. Het koersbeeld van de AEX-index is neutraal maar momenteel wordt het niveau van EUR 599 getest. Bij een duidelijke doorbraak van dit niveau, dat overeenkomt met het topniveau van medio november 2019, wordt technisch beeld aanzienlijk sterker Gegeven het positieve momentum lijkt dit aannemelijk. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 89. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). De indicatoren geven een mogelijke adviesverhoging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 5 februari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 581,06 (ISIN: DE000KA48AD7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 625,95 (ISIN: DE000KA48WZ4).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp