Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 1 augustus 2019

Fed. vaart eigen koers!

Vandaag

De rente in de VS is woensdagavond, zoals verwacht, met 0,25 basispunten verlaagd en kwam dus niet als een verrassing. Waar beleggers wel teleurgesteld over waren was de toelichting van de Fed. die zich blijkbaar niets aantrekt van de kritiek die Trump vrijwel permanent laat blijken. Uit de woorden van Fed-voorzitter Powell maken beleggers op dat de Fed. een eigen koers vaart en de economie nog te sterk lijkt te zijn om nu al verdere verlagingen aan te kondigen.
Wall Street dook na de laatste woorden van Powell verder in het rood met 1,2% verlies voor de Dow en de Nasdaq terwijl de S&P500 1,1% verloor. Het aandeel Apple zag een mooie winst bij opening verdampen tot +1,9% terwijl het forse verlies van General Electric afnam tot slechts -0,85%Azië laat een overwegend lager beeld zien met China dat nog 0,8% lager staat en Hong Kong noteert 0,7% lager. In Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting 0,1% lager. De Crude Oil Future noteert USD 57,88 bij een EUR/USD op 1,10465.

Op deze eerste handelsdag van een nieuwe maand verschijnen er weer veel cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie (juli) met Japan dat nog steeds een krimp moet melden met een lichte verbetering van 49,3 naar 49,4 en een soortgelijk beeld in China waar volgens Markit en Caixin de situatie verbeterde van 49,4 in juni naar een stand van 49,9 in juli. Landen en regio's die volgen zijn Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur Markit en 16.00 uur het ISM-cijfer). Verder komt de BoE om 13.00 uur met haar rentebesluit en het inflatierapport over augustus en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen. Bedrijfscijfers zijn er van ArcelorMittal, AMG, DSM, GrandVision, ING en Royal Dutch Shell. Belangrijke buitenlandse bedrijven die met cijfers komen zijn Rio Tinto, BMW, Zalando, Siemens en Barclays.


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief. 

Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 572.1 ( -0.4%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling -1.9%, de omvangrijkste daling gedurende deze periode sinds eind mei 2019.   Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Dit is een normale fase in een opwaartse trend en een nieuwe hogere koersbodem bij de AEX-index boven EUR 559.2 wordt verwacht. Er zijn echter diverse niveaus waarop hogere bodemvorming aannemelijk is. Berekend op basis van de voorgaande koersimpuls en een Fibonacci correctie van 38,2% ligt het 1e niveau op EUR 567.0. Van enig noemenswaardig koersherstel is echter nog geen sprake. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 31 juli 2019.


Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,1562 (ISIN: DE000KA1S5L8).

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 588,2423  (ISIN: DE000CY51SV2).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp