Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 27 september 2019

Nederlandse producent minder positief!

Vandaag

Het producentenvertrouwen in Nederland is in de maand september licht gedaald van een stand op 3,9 naar 3,3. Volgens het CBS zijn de producenten met name minder te spreken over hun voorraden. De huidige stand ligt nog altijd ruim boven het langjarig gemiddelde van 1 maar ook ruim onder de top van begin 2018 toen een stand van 10,9 werd bereikt.
Wall Street stond vooral in het teken van de perikelen van de afzettingsprocedure waarvan nieuwe feiten bekend werden gemaakt. De Dow verloor 0,3%, de S&P500 leverde 0,2% in en de Nasdaq sloot 0,6% lager. Azië laat een overwegend lager beeld zien met China dat nog net een plusje laat zien van 0,05%, Hong Kong noteert ruim 0,2% lager en in Japan staat de Nikkei op een verlies van 1,3%. De Crude Oil Future noteert USD 56,17 bij een EUR/USD op 1,09225.

Op de agenda staan om 08.45 uur de inflatie van Frankrijk over september, om 10.00 uur uit Italië en consumenten- en ondernemersvertrouwen over september en van de Eurozone om 11.00 uur het consumentenvertrouwen met het economisch sentiment over september. Uit de VS volgen om 14.30 uur de orders duurzame goederen over augustus met de persoonlijke inkomens en uitgaven over diezelfde maand. Om 16.00 uur volgt het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (september) volgens de Universiteit van Michigan. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Donderdag werd een slotkoers van EUR 577.7 bereikt na een stijging van 0.8%. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.2%. De overtuigende uitbraak boven het 25 daags hoogtepunt begin september 2019 op EUR 569.8 initieerde mede de huidige positieve trend. De doorbraak van de koerstop op EUR 548.9 van begin augustus 2019 is een teken van de stijgende trend bij de AEX-index. De laatste tijd neemt het opwaartse momentum wel wat af. Negatief signaa is de MACD signaallijn, deze heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 26 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,34 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 591,71  (ISIN: DE000KA1S5A1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp