Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 7 augustus 2019

Van reddingsboei naar stormboei!

Vandaag

De financiële markten stonden vandaag vooral in het teken van de rente-ontwikkeling die verder onder druk kwam te staan na renteverlagingen in India, Nieuw-Zeeland en ook Thailand. Werd het optreden door centrale banken enkele weken geleden nog gezien als een reddingsboei, inmiddels zien beleggers het steeds meer als het hijsen van de stormboei als vooraankondiging van economisch mindere tijden.

De AEX opende vanmorgen licht hoger op 539,80 punten en kon de winst in eerste instantie keurig uitbreiden tot 544,82 punten en dat is net iets hoger dan de hoogste stand die dinsdag op de borden verscheen. Het waren opnieuw de koopjesjagers die voorzichtig hun boodschappenlijstjes aan het afwerken waren waardoor er een klein teken van herstel kon worden ingezet. In de ochtend ging de meeste aandacht naar de industriële productie van Duitsland die in juni een daling liet zien van 1,5% op maandbasis. Beleggers verteerden het nieuws voor kennisgeving met een AEX die tot bijna 13.00 uur de ruimte kreeg om verder door te stijgen. De standen van de futures in de VS sloegen om na negatief met goud en staatsobligaties die als veilige haven werden gezocht. Economische angst was goed terug te zien aan de ontwikkeling van de olieprijs die ruim 4% verloor en dat was niet alleen het gevolg van een stijging van de wekelijkse olievoorraden. Toen Wall Street bij opening al stevig in de rode cijfers dook, slonk ook in Amsterdam de winst in rap tempo met een uitschieter naar een stand van 534,87 punten. Toen Wall Street een vrije val kon tegenhouden herstelde de AEX naar een slotstand van 537,57 punten en dat is toch nog een winst van 0,4%. De DAX steeg 0,7% en de Euro STOXX50 kreeg er ruim 0,5% bij. Crude Oil is gezakt naar USD 50,95 bij een EUR/USD op 1,12150.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Takeaway dat 3,4% in waarde steeg. Wolters Kluwer en RELX stegen ieder 2,3%. Bij de AMX steeg Air France-KLM 2,6% en Signify deed het met 2,5% winst ook goed terwijl Intertrust 2% hoger kon sluiten.

Grootste dalers binnen de AEX waren Aegon dat 1,5% verloor, ArcelorMittal leverde 0,8% in en het aandeel NN-group bijna 0,7%.Bij de AMX verloor Corbion ruim 3% op de cijfers, Fugro leverde bijna 3% in en Boskalis 2,2%.

Morgen is het belangrijkste nieuws voor de handelsbalans van China over de maand juli. Verder nog de industriële productie (juni) van Spanje en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de groothandelsvoorraden over de maand juni. Bedrijfscijfers zijn er donderdag van SBM-Offshore. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp