Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 4 september 2019

Koude douche Boris Johnson!

Vandaag

De belangrijke stemming in het Britse Lagerhuis heeft gisterenavond gezorgd voor een nederlaag en koude douche voor Boris Johnson die zijn plan voor een langer reces vrijwel zeker geblokkeerd ziet worden en er vanavond gestemd zal worden tegen een No-deal Brexit. Een langer uitstel van de Brexit en/of nieuwe verkiezingen kunnen dan het gevolg zijn met opnieuw de bevestiging dat de Britten nog steeds hopeloos verdeeld zijn!
Wall Street stond vooral in het teken van de handelsoorlog nadat Trump zijn toon tegen China weer eens had aangescherpt. De Dow met de Nasdaq verloren ieder 1,1% en de S&P500 leverde 0,7% in. Azië laat  vanmorgen een licht positief beeld zien met China dat nog 0,3% hoger staat, Hong Kong noteert 1,25% hoger en in Japan staat de Nikkei op een winst van 0,2%. De Crude Oil Future noteert USD 54,22 bij een EUR/USD op 1,09764.

Beleggers kijken vandaag vooral naar de inkoopmanagersindex van de dienstensector (augustus) met vanmorgen al meevallende cijfers uit China waar de index steeg van 51,6 naar 52,1 en ook Japan kon een stijging melden van 51,8 tot 53,3. Cijfers die volgen zijn Italië (09.15 uur), Spanje (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur Markit en 16.00 uur ISM). Verder om 11.00 uur van de Eurozone de detailhandelsverkopen over de maand juli en niet onbelangrijk om 14.30 uur de handelsbalans (juli) van de VS. Verder verschijnt Christine Lagarde voor een hoorzitting van het Europees Parlement en zijn er vanavond om 20.00 uur cijfers over het Beige Book in de VS. 

De standen  van de futures duiden op een hogere opening van de AEX! 


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 559 bereikt na een daling van 0.1%, de eerste daling sinds 6 handelsdagen. De overtuigende uitbraak onder het 20 daags dieptepunt begin augustus 2019 op EUR 539.6 initieerde mede de huidige negatieve trend. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem. Een gelijke koerstop op EUR 548.9 is noodzakelijk om de huidige trend in stand te houden. Mogelijk gaat deze situatie over in een continuatiepatroon. Het niveau wordt momenteel getest en is reeds doorbroken, maar nog niet overtuigend genoeg. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 91. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat het negatieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 3 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 541,03 (ISIN: DE000KA1TQ02).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 569,94  (ISIN: DE000KA1TD72).


Bij de S&P500 is dinsdag de trendrichting voor de korte termijn verhoogd naar Neutraal.
 
De vorige Negatieve trend voor de korte termijn (rend: 1.3%) werd afgegeven op 27-08-2019. Door een daling van 0.7% lag de slotkoers op USD 2906. Op 4.1 procent na is de hoogste koers ooit uit eind juli 2019 benaderd. Een mogelijke rechthoek formatie wordt gevormd. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op USD 2938 wordt het technisch profiel sterker. De indicatoren voor de korte termijn van de S&P500 wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). De indicatoren geven per saldo een neutraal beeld. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 3 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de S&P500 kunnen een hefboomproduct Best Turbo Long kiezen met een stop-loss op 2.817,40 (ISIN: DE000KA1S2Y8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de S&P500 kunnen een hefboomproduct Best Turbo Short kiezen met een stop-loss 3.052,68 (ISIN: DE000CY51B88).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp