Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 31 juli 2019

Bomvol en muisstil!

Vandaag

Terwijl beleggers te maken hadden met een bomvolle agenda, bleef de handel vrijwel muisstil omdat iedereen zat te wachten op het rentebesluit van de Fed. dat om 20.00 uur bekend wordt gemaakt en waarvan algemeen verwacht wordt dat het belangrijkste tarief met 25 basispunten verlaagd zal worden. Voor Trump is dit veel te weinig en blijft hij hierover zijn ongeduld tonen terwijl hij met China juist veel meer geduld toont. Na twee dagen hervatting van gesprekken werd nu al duidelijk dat de partijen in september pas verder gaan praten en deze gesprekken "constructief" zijn verlopen.

De AEX opende licht lager op 573,18 punten en probeerde tot het middaguur het verlies nog weg te poetsen met 574,32 punten als hoogste niveau. De cijfers uit China, over de industrie, lieten wel een kleine verbetering zien maar er blijft nog altijd sprake van krimp. De voorlopige economische groeicijfers KW2 van Spanje (+ 0,5% versus +0,7% KW1) en de Eurozone (+0,2% versus +0,4% KW1) bevestigden nog eens een afvlakkende groei  bij een werkloosheid die voor de Eurozone in juni is gedaald van 7,6% naar 7,5% en de Duitse werkloosheid bleef in juli stabiel op 5%. De detailhandelsverkopen in Duitsland zijn in juni met 3,5% op maandbasis gestegen. Belangrijk was het cijfer van het ADP-banenrapport in de VS dat in juli iets harder steeg dan voorzien (+ 156.000 versus +150.000) en de noodzaak voor een ruimere renteverlaging niet stimuleert. De AEX verloor opnieuw terrein met 571,32 punten als laagste niveau. Een lichte daling van de wekelijkse olievoorraden en een lagere economische activiteit in Chicago (van 49,7 naar 44,4) hadden geen invloed in de afwachtende houding van beleggers met een gemengde opening van Wall Street tot gevolg. De vele bedrijfscijfers hadden opnieuw flinke verschillen tot gevolg bij Vopak (+3%), Air France-KLM + 8,45% en Fugro +21,5%. Verder steeg Apple ruim 4% op de meevallende cijfers en Garmin +5,7% terwijl General Electric 4% moest inleveren. Na een nieuwe poging van de AEX om het verlies weer weg te poetsen sloot de graadmeter van Amsterdam 0,4% lager op 572,09 punten. De DAX kon nog wel 0,35% stijgen en de Euro STOXX50 sloot ruim 0,1% hoger. Crude Oil noteert USD 58,40 bij een EUR/USD op 1,11306.

Takeaway was met 3,7% winst de grootste stijger binnen de AEX en dat had vooral te maken met de goede cijfers van Just Eat. Vopak steeg 3% en DSM, in aanloop naar de cijfers, 0,8%. Bij de AMX was Fugro de uitblinker met een winst van 21,5%. Eerder op de dag was dat zelfs ruim boven de 30% voor cijfers die niet eens zo bijzonder goed waren. Air France-KLM herstelde 8,45% op de goede resultaten bij KLM en GrandVision steeg 7,1% na fusieberichten in de branche.

De verliezen zaten vooral bij vastgoed met bij de AEX het aandeel Unibail-Rodamco dat 3,4% verloor. ASML en Unilever verloren ieder zo'n 1%. Bij de AMX een vastgoedtrio als grootste dalers met Wereldhave dat 4% verloor, WDP leverde 3,2% in en Eurocommercial 2,65%.

Morgen zal er ongetwijfeld een reactie zichtbaar zijn op het rentebesluit van de Fed. en komt ook de BoE met haar rentebesluit. Verder veel aandacht voor de inkoopmanagersindex van de industrie en bedrijfscijfers van ArcelorMittal, AMG, DSM, GrandVision, ING en RD Shell. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp