Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 1 mei 2019

Banenrapport VS maakt indruk!

Vandaag

Terwijl de meeste beurzen gesloten bleven vanwege de Dag van de Arbeid, was er voldoende nieuws waar beleggers interesse voor hebben. Het ADP-banenrapport van de VS over de maand april maakte de meeste indruk en doet wellicht de vraag herrijzen hoe de Fed hiermee moet omgaan. Voor de banen binnen de private sector was een groei voorzien van 177.000 banen terwijl de uitkomst van 275.000 veel sterker was.

Op de eerste handelsdag van een nieuwe maand verschijnen meestal veel cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie echter vanwege de vele sluitingen bleef het nieuws hierover beperkt. In Nederland zakte het cijfer in april licht van 52,5 naar 52 en in Engeland was sprake van een daling van 55,1 naar 53,1. In de VS was het beeld gemengd met onderzoeksbureau Markit die een kleine stijging kon melden van 52,4 naar 52,6 en het cijfer van ISM zakte van 55,3 naar 52,8. De bouwuitgaven in de VS lieten in maart een daling zien van 0,8% op maandbasis en verder ging de aandacht naar enkele bedrijfsresultaten. Apple kwam dinsdag nabeurs met de cijfers waarbij vooral de daling van het aantal iPhones (-17%) opviel. Volgens het bedrijf zelf is dat geen reden tot grote zorg en beleggers konden de cijfers toch nog waarderen met ruim 5% winst. De cijfers van Garmin vielen duidelijk minder in de smaak want het aandeel verloor 6,6% terwijl GlaxoSmithKline uiteindelijk 1,4% moest inleveren. Verder zijn de wekelijkse olievoorraden in de VS met bijna 10 miljoen vaten gestegen en blijft de situatie in Venezuela gespannen met Maduro die beweert dat de couppoging mislukt is en oppositieleider Guaidó die oproept tot nieuwe betogingen. Wall Street staat, na ruim een uur handel licht hoger en Crude Oil noteert USD 63,05 bij een EUR/USD op 1,12487.

Morgen komen er nog veel aanvullende cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie (april) uit diverse landen. De BoE komt met haar rentebesluit en een rapport over de inflatie en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de arbeidskosten en productiviteit KW1, de inkoopmanagersindex (april) van New York en de fabrieksorders over maart. Bedrijfscijfers zijn er dan van ForFarmers, ING en Royal Dutch Shell.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp