Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 29 juni 2020

Producenten minder negatief!

Vandaag

Het vertrouwen onder Nederlandse producenten is in de maand juni verder hersteld. Volgens de laatste gegevens van het CBS staan nog wel alle deelindicatoren op rood maar is er met een verbetering van -25,1 naar -15,1 wel duidelijk afstand genomen van het dieptepunt in april toen een stand van -28,7 werd gemeten.
Wall Street had afgelopen vrijdag opnieuw last van de toename van besmettingen die in verschillende Staten tot heroverweging van een lockdown leiden. De Dow verloor 2,8%, de S&P500 leverde 2,4% in en de Nasdag sloot 2,6% lager. Azië begint de nieuwe handelsweek lager met China dat nog 0,7% lager staat, Hong Kong noteert 1,1% lager en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 2%. De Crude Oil Future noteert USD 37,78 bij een EUR/USD op 1,12489.

Op de agenda staan om 11.00 uur van de Eurozone het consumentenvertrouwen met het economisch sentiment over juni en van Duitsland om 14.00 uur het voorlopig inflatiecijfer over juni. Uit de VS volgt om 16.00 uur alleen de aanstaande huizenverkopen over de maand mei. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag werd een slotkoers van EUR 559.8 bereikt na een daling van 0.1%. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 1.4%. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8 een opwaartse richting aannam. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 26 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 540,39 (ISIN: DE000KB29JZ9).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 589,89 (ISIN: DE000KA991N0).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp