Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 16 juni 2020

Opluchting na nieuwe steunpakketten!

Vandaag

Wereldwijd is er vandaag, op de financiële markten, enthousiast gereageerd op de toezeggingen aan nieuwe steunpakketten. Trump probeert zijn rivaal Biden van zich af te wenden door met extra bouwprojecten in de infrastructuur te komen, de Fed. gaat, naast staatsleningen, nu ook bedrijfsobligaties opkopen en in Japan is de limiet verwijderd voor het opkoopprogramma van lang lopende staatsschulden. Toch kwam Fed-voorzitter Powell, voor het sluiten van de Europese beurzen, nog met een waarschuwing over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie die volgens hem nog altijd zeer kwetsbaar is bij nieuwe tegenvallers die kunnen optreden.

De AEX opende vanmorgen direct al fors hoger op 553,17 punten met kort daarna 551,76 punten als laagste niveau. Beleggers reageerden vooral opgelucht en zijn blij met de breed gedragen wereldwijde steun om de gevolgen van corona zo snel mogelijk te vergeten. Het zoeken naar een vaccin heeft alle prioriteit want in grote delen van de wereld zijn er dagelijks nog heel veel slachtoffers te betreuren en het aantal besmettingen duikt links en rechts zomaar weer op. Zo vierde Nieuw Zeeland vorige week nog dat het land virusvrij was en inmiddels zijn er toch weer nieuwe besmettingen (via reizen uit Engeland). Nu de grenzen ook verder zijn opengesteld en het vliegverkeer weer langzaam op gang komt, blijft het extra riskant en moest Peking bijvoorbeeld toch weer nieuwe maatregelen afkondigen voor diverse scholen waar besmettingen zijn vastgesteld. Beleggers hadden hiervoor vandaag geen oog en werden ook nog eens geholpen door meevallende cijfers. Zo steeg de ZEW-index van Duitsland, met het economisch sentiment,  in juni van 51 naar 63,4 en uit de VS werd gemeld dat de detailhandelsverkopen in mei met 17,7% waren gestegen na een afname met 14,7% in april. De industriële productie steeg in mei met 1,4% (april -12,5%) en het vertrouwen onder huizenbouwers steeg in juni van 37 naar 58 (was in maart nog 72 en april 30). Verder werd uit Duitsland bekend dat de inflatie in mei met 0,1% is gedaald en de bedrijfsvoorraden in de VS zijn in april met 1,3% op maanbasis gedaald (voorzien was -1,1%). Terwijl de AEX ondertussen de winst had uitgebreid tot 564,35 punten, schrokken beleggers toch wel van de opmerking waar Powell mee kwam. In korte tijd leverde de AEX 8 punten in maar sloot uiteindelijk 3,3% hoger op 560,01 punten. De DAX en de Euro STOXX50 sloten ieder 3,4% hoger. Crude Oil noteert USD 37,89 bij een EUR/USD op 1,12625

De AEX kende alleen maar stijgers met ABN AMRO dat 7,2% hoger kon sluiten, ArcelorMittal herstelde 6,9% en Just Eat Takeaway won 6,5%. Bij de AMX was er 6,1% winst voor Arcadis en Signify terwijl OCI 5,7% hoger kon sluiten.

Bij de AMX waren twee dalers en dat waren Flow Traders dat 0,8% verloor en NSI leverde 0,55% in.

Morgen zijn er uit Engeland cijfers over de inflatie en producentenprijzen over mei, van de Eurozone de inflatie over mei en uit de VS de woningbouw- en bouwvergunningen over mei en de wekelijkse olievoorraden. De OPEC komt met haar maandrapport over de oliemarkt. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp