Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 5 juli 2019

Aandacht voor banenrapport en werkloosheid VS!

Vandaag

Afgelopen woensdag was het ADP-cijfer over de banengroei aan de magere kant maar reageerden beleggers heel rustig omdat dit een nieuw signaal kan zijn dat de Fed de rente binnenkort zal verlagen. Meteen werd dan ook de verwijzing gemaakt naar het officiële banenrapport en de werkloosheid die vanmiddag op de agenda staan en als een bevestiging worden gezien voor daadwerkelijke stappen voor de Fed.
Wall Street bleef donderdag gesloten vanwege de viering van Independence Day en dat ging dit keer gepaard met ongewoon veel machtsvertoon en propaganda door Trump. Azië laat een afwachtende houding zien met China dat nog ruim 0,1% lager staat, Hong Kong noteert een minimale winst van nog geen 0,1% en eenzelfde beeld is ook te zien in Japan waar de Nikkei nipt hoger staat. De Crude Oil Future noteert USD 56,77 bij een EUR/USD op 1,12826.

Op de agenda staan om 08.00 uur de fabrieksorders (mei) van Duitsland en om 09.00 uur de industriële productie (mei) in Spanje. De belangrijke cijfers over het banenrapport met de werkloosheid van de VS volgen om 14.30 uur en hebben betrekking op de maand juni!


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Donderdag bedroeg de slotkoers EUR 573.5 ( 0.1%), hierdoor bereikt de AEX-index de hoogste slotkoers sinds begin augustus 2018. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 97. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 200 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 4 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,02 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,98 (ISIN: DE000CY51SK5).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp