Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 12 september 2019

Gemengde gevoelens richting ECB!

Vandaag

Beleggers hebben er lang naar uitgekeken maar de ECB deed niet veel meer dan dat er verwacht werd en dat zorgde voor gemengde gevoelens. Zo bleef het belangrijkste rentetarief staan op 0%, werd de depositorente verlaagd van -0,4% naar -0,5% en wordt er vanaf 1 november, voor onbepaalde tijd,  gestart met het opkopen van obligaties voor € 20 mrd. per maand.

De AEX opende hoger op 574,81 punten en de slotstand op 574,79 punten doet vermoeden dat er niets gebeurd is. In eerste instantie kon de AEX de winst verder uitbreiden tot ruim 577,50 punten met als belangrijkste reden een poging tot verdere ontspanning tussen China en de VS. Na het bericht van uitstel van heffingen door de VS, liet China weten dat het land weer bereid is om landbouwproducten en varkensvlees uit de VS te importeren. Aan de andere kant kwam de OESO met een bericht over afzwakkende economische groei van de G20-landen en kwam het Duitse Ifo met neerwaartse bijstelling van de economische groei in 2019 (van 0,6% naar 0,5%)  Ook de ECB verlaagde de groei voor 2019 tot en met 2021 en dat was mede de oorzaak van de terugval bij de AEX die eerst nog bijna 578 punten als top had aangetikt maar vervolgens ook nog 571,39  punten als laagste niveau op de borden kon zetten. Het overige macro-economisch nieuws maakte weinig indruk. met een lichte daling van 0,4% bij de industriële productie (juli) binnen de Eurozone, een inflatie in Frankrijk die in juli uitkwam op 1% op jaarbasis (was eerst 1,1% verwacht) en de inflatie van de VS bedroeg over augustus 0,1% op maandbasis met op jaarbasis een lichte daling van 1,8% naar 1,7%. De wekelijkse steunaanvragen namen met 15.000 af en het IEA hield vast aan de eerdere groeiprognoses over de vraag naar olie in 2019 en 2020. Toch zakte de olieprijs verder weg tot ruim onder de USD 55 voor Crude Oil. Wall Street ging wel licht hoger van start maar oogde niet erg stabiel zodat de AEX uiteindelijk met 0,3% winst de dag kon afsluiten.De DAX steeg 0,4% en de Euro STOXX50 won 0,6%. Crude Oil noteert USD 54,68 bij een EUR/USD op 1,10641.

Grootste stijger (hersteller) binnen de AEX was het aandeel Adyen dat bijna 2,9% hoger kon sluiten, Wolters Kluwer steeg 1,5% en ASML 1,3%. Bij de AMX herstelde Altice 2,3%, Besi kreeg er ruim 2,2% bij en AMG bijna 2,2%. 

De dalers zaten toch weer bij het vastgoed met voor de AEX het aandeel Unibail Rodamco dat 2,8% verloor en bij de AMX leverde Wereldhave 3,3% in en Eurocommercial 1,9%. Verder verloor binnen de AEX het aandeel ASR Nederland 1,5% en Royal Dutch Shell bijna 1,1%. Bij de AMX verloor SBM Offshore 2,3%.

Morgen blijft de beurs in China gesloten en komen van eigen bodem eerst de detailhandelsverkopen met de industriële productie over de maand juli. Van de Eurozone de handelsbalans over juli en de arbeidskosten KW2 en uit de VS de bedrijfsvoorraden over juli, de detailhandelsverkopen en de importprijzen over augustus en het consumentenvertrouwen (Universiteit van Michigan) over september. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp