Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 5 februari 2020

Opluchting zonder oplossing!

Vandaag

De financiële markten konden vanmorgen al opgelucht adem halen nadat de beurzen van China een redelijk herstel lieten zien na het dramatische verlies van maandag. Zonder dat er een oplossing valt te melden over het coronavirus was er over een breed front sprake van herstel.

De AEX opende gelijk al hoger op 596,26 punten met kort na opening 596,09 punten als laagste niveau. Terwijl de olieprijs nog altijd laag is kon ook Royal Dutch Shell eindelijk weer hoger sluiten maar de meeste aandacht ging naar Galapagos dat een nieuwe all-time-high kon noteren na een koerssprong van 7,5%. Het macro-economisch nieuws bleef beperkt met eerst de melding van stabiele ontwikkeling van de producentenprijzen binnen de Eurozone die in december een pas op de plaats maakten na een groei van 0,1% in november. Verder werd uit de VS gemeld dat de bedrijvigheid in New York licht is verbeterd met een inkoopmanagersindex die in januari steeg van 39,1 tot 45,8. Beter dan verwacht waren de fabrieksorders over de maand december die met 1,8% stegen na een daling van 1,2% in november. Verder waren het vooral de kapitaalinjecties van de centrale banken die de rust moeten laten terugkeren en dat werd onderstreept door een toelichting van Trump's economisch adviseur Larry Kudlow die denkt dat de economische gevolgen van het coronavirus niet rampzalig zullen zijn. Wall Street opende weer hoger met opnieuw een opvallende rol voor Tesla dat na de 20% winst van maandag inmiddels weer 16% hoger noteert. De AEX sloot bijna op het hoogste niveau van deze dag op 605,40 punten en dat is een winst van 2,2%. De DAX steeg 1,8% en de Euro STOXX50 sloot ruim 1,9% hoger. Crude Oil noteert USD 50,28 bij een EUR/USD op 1,10431.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Galapagos dat bijna 7,5% hoger kon sluiten. ArcelorMittal herstelde eindelijk weer eens en wel met 5,4% en ASML deed het met 3,8% winst ook uitstekend. Grote uitschieters waren er bij de AMX waar Altice 8,6% in waarde steeg. AMG herstelde 6,4% en OCI deed dat met 5,6%.

De AEX kende slechts één verliezer en dat was het aandeel KPN dat 1,3% verloor. Ook de AMX kende slechts één daler en dat was GrandVision dat 0,1% verloor.

Morgen zijn er weer veel cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector en uit de VS het ADP-banenrapport over januari en de export over december. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp