Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 16 maart 2020

Beurzen stuurloos!

Vandaag

Ondanks veel geruststellende woorden van extra noodkredieten en de Fed die opnieuw drastisch heeft ingegrepen met een forse verlaging van de rente, blijven de beurzen voorlopig stuurloos. De economie zit wereldwijd op slot en alles is gericht om de uitbreiding van het virus een halt toe te roepen.
Wall Street kende vrijdag nog een unieke handelssessie met na een twijfelachtige start recordwinsten van 9,3% voor alle drie de belangrijke indices. Azië kan zich niet onttrekken aan de economische malaise die ontstaat door alle nieuwe maatregelen. China staat nog 2,6% lager en Hong Kong noteert een verlies van 3,5%. In Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een verlies van 2,5%. De Crude Oil Future noteert USD 30,76 bij een EUR/USD op 1,11472.

Vanmorgen waren er cijfers uit China over de productie van de industrie die in de afgelopen twee maanden met maar liefst 13,5% is gedaald (verwacht was 3%). Ook de detailhandelsverkopen worden hard geraakt en lieten een daling zien van ruim 20%. Uit Japan kwam nog een cijfer over de machine-orders die over de maand januari nog een stijging konden melden van 11,5% na een daling van 4,6% in december. De agenda is verder leeg met vanmiddag om 13.30 uur alleen de Empire State-index over maart. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Met een stijging van 0.2% werd vrijdag een slotkoers van EUR 432.9 bereikt, de eerste stijging sinds 6 handelsdagen. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer zwak. De doorbraak van de koersbodem van eind januari 1920 op EUR 539.4 en de voorgaande lagere koerstop zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de dalende trend wordt verwacht. Negatief signaal is de Stochastics, deze staat zeer laag met een stand van 4. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 13 maart 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 400,19 (ISIN: DE000KA99GE5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 478,92 (ISIN: DE000KB078U0).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp