Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 5 februari 2020

Focus op dienstensector en banenrapport VS!

Vandaag

Na de, toch wel meevallende, cijfers over de industrie krijgen beleggers vandaag de inkoopmanagersindex van de dienstensector te verwerken en volgt vanmiddag het ADP-banenrapport van de VS. Volgens Trump, die zojuist zijn State of the Union uitsprak, moeten de mooiste jaren van zijn presidentschap nog komen en staat de economie er geweldig goed voor.
Wall Street profiteerde van goede cijfers en een sentiment waarin vooral opluchting op basis van hoop terug te vinden was. De Dow steeg 1,4%, de S&P500 sloot 1,5% hoger en de Nasdaq steeg zelfs 2,1% na opnieuw een bijzondere rol voor Tesla dat nog eens 13,5% hoger kon sluiten. In Azië laat China een winst zien van 0,8%, staat Hong Kong 0,1% hoger en profiteert in Japan de Nikkei van een lagere Yen met 1% winst. De Crude Oil Future noteert USD 50,03 bij een EUR/USD op 1,10350.

Cijfers over de dienstensector waren er al van China waar in januari sprake was van minder groei (van 52,5 naar 51,8) en Japan waar een krimpcijfer van 49,4 van december werd verruild voor een groeicijfer van 51. Cijfers die nog volgen zijn van Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur Markit en 16.00 uur het ISM-cijfer). Verder om 11.00 uur de detailhandelsverkopen (december) binnen de Eurozone en uit de VS het ADP-banenrapport over januari dat om 14.15 uur verwacht wordt, de export (december) om 14.30 uur en de wekelijkse olievoorraden om 16.30 uur. Bedrijfscijfers zijn er van Aperam, TomTom en Eurocommercial met uit het buitenland Novo Dordisk, BNP Paribas, Vestas, Infineon, Siemens, GM, Merck & Co en GlaxoSmithKline.  


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Neutraal.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 605.4 bereikt na een stijging van 2.2%, dit betekent voor de AEX-index de grootste stijging sinds eind december 2018. De trend werd neutraal nadat het VG 40 bij een koers van EUR 589.5, eind januari 1920 een neerwaartse richting aannam. Het koersbeeld van de AEX-index is neutraal maar momenteel wordt het niveau van EUR 599 getest. Bij een duidelijke doorbraak van dit niveau, dat overeenkomt met het topniveau van medio november 2019, wordt technisch beeld aanzienlijk sterker Gegeven het positieve momentum lijkt dit aannemelijk. Positief signaal is de opwaartse koerskloof. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). De indicatoren geven per saldo een neutraal beeld. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 4 februari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 581,04 (ISIN: DE000KA48AD7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 610,80 (ISIN: DE000KA497A5).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp