Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 11 juli 2019

Trump blaast optimisme van tafel!

Vandaag

Het was weer zo'n handelsdag met twee gezichten met optimisme dag gevoed werd door het beleid van de centrale banken tegenover teleurstellende opmerkingen over de voortgang om tot een handelsdeal te komen.

De AEX opende hoger op 567,20 punten en bleef lang rond de 568 punten zweven. Uit Duitsland was bekend geworden dat de definitieve inflatie over juni is uitgekomen op 1,6% op jaarbasis en dat was ook de verwachting (mei 1,4%). In Frankrijk steeg de definitieve inflatie tot 1,2% tegenover 0,9% in mei. De positieve stemming werd vooral gedragen door de eensgezindheid bij centrale bankiers om de rente verder te verlagen en klaar te staan met extra stimulering. Toch werd in de loop van de ochtend het optimisme in eerste instantie getemperd door China dat met het bericht kwam dat de VS de sancties tegen Huawei eerst moet terugdraaien. Beleggers hervonden zich na de bekendmaking van de notulen van de ECB waaruit duidelijk werd dat alle voorzieningen getroffen zijn om in te grijpen. Ondertussen had de OPEC laten weten dat een lagere productie ook bij andere lidstaten wordt verwacht en dat zette de olieprijs weer ruim boven de USD 60. Uit de VS werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 13.000 zijn afgenomen en de inflatie steeg in juni, gelijk aan mei, met 0,1% op maandbasis. Met een hogere opening van Wall Street in het vooruitzicht kon de AEX stijgen met 569,32 punten als hoogste niveau en de Dow schoot voor het eerst door de 27.000 punten. Beleggers werden echter opgeschrikt door een tweet van Trump waarin hij liet blijken teleurgesteld te zijn in de houding van China doordat het land, in tegenstelling tot Mexico, onvoldoende extra landbouwproducten uit de VS importeert. De AEX dreigde vervolgens alle winst uit handen te geven maar wist uiteindelijk toch nog 0,25% hoger te sluiten op 566,99 punten. De DAX verloor 0,33% en de Euro STOXX50 leverde 0,14% in. Crude Oil noteert USD 60,37 bij een EUR/USD op 1,12591.

Het aandeel Adyen was met een winst van ruim 3,7% de grootste stijger binnen de AEX waar Galapagos 2,7% hoger kon sluiten en DSM ruim 1%. Bij de AMX herstelde Boskalis 1,76% op het binnenhalen van een order uit Irak. Besi steeg bijna 1,5% en Fugro 1,3%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Takeaway dat ruim 1,6% verloor. ArcelorMittal leverde ruim 1,5% in en ASR Nederland 0,6%. De verliezen bij de AMX bleven beperkt tot Aperam dat 0,8% verloor, Wereldhave zakte 0,5% en het viertal OCI, TKH, Flow Traders en GrandVision ieder zo'n 0,2%.

Op de agenda staan vrijdag eerst de export (juni) van China en vervolgens uit Nederland het aantal faillissementen in juni, uit Japan en de Eurozone de industriële productie over mei en van Spanje de definitieve inflatie over juni. Het IEA komt met haar maandrapport over de oliemarkt en uit de VS komt de ontwikkeling van de producentenprijzen in juni.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp