Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 28 december 2018

Touwtrekken!

Vandaag

Met nog anderhalve handelsdag voor de boeg in 2018 blijft het een kwestie van touwtrekken tussen de "bulls and bears" waarbij de laatste voorlopig nog aan de winnende hand zijn. Gisterenavond kwam uit de VS het bericht dat de shutdown tot begin januari van kracht blijft nadat de partijen het opnieuw niet eens zijn geworden en een stemming achterwege kon blijven. 
Wall Street had ondertussen weer een opmerkelijke handelsdag afgesloten. De Dow draaide van ruim 2% verlies naar 1,14% winst. De S&P500 steeg 0,86% en de Nasdaq moest genoegen nemen met bijna 0,4% winst. Azië laat een wisselend beeld zien met China dat 0,4% hoger staat en Hong Kong noteert 0,05% hoger. In Japan sloot de Nikkei 0,3% lager na tegenvallende cijfers over de industriële productie die in november op maandbasis 1,1% afnam. Economen hadden echter gerekend met een daling van 1,9%. De Crude Oil Future noteert USD 45,72 bij een EUR/USD op 1,14577.

Vanmorgen waren er van eigen bodem cijfers over het producentenvertrouwen, dat in december steeg van 7,2 naar 7,5 en de producentenprijzen stegen in november met 2,7% op maandbasis (oktober 5,3%). Om 09.00 uur volgt de definitieve raming van het BBP KW3 van Spanje met het voorlopig inflatiecijfer over december dat om 14.00 uur van Duitsland wordt verwacht. Uit de VS volgt om 14.30 uur de ontwikkeling van de groothandelsvoorraden over november en om 15.45 uur de PMI van Chicago (december).

De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de kortetermijn van de AEX-index is Negatief.
 
Met een daling van 0.5% werd donderdag een slotkoers van EUR 476 bereikt, sinds eind november 2016 heeft de AEX-index niet meer zo laag gestaan als nu. de huidige negatieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 begin september 2018 neerwaarts krulde. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer zwak. De doorbraak van de koersbodem van begin december 2018 op EUR 495.3 en de voorgaande lagere koerstop zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de dalende trend wordt verwacht. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 7. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 200 daags dieptepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 27 december 2018.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 470,49 (ISIN: DE000CY16553).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 496,82 (ISIN: DE000CP23W97).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2018 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp