Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 27 augustus 2019

Stoom afblazen!

Vandaag

Beleggers zullen nog geen haast maken met het innemen van nieuwe posities. Er lijkt een beetje rust te zijn teruggekeerd aan het front van de handelsoorlog maar zolang er niet serieus onderhandeld wordt blijft het gevaar voor economische schade heel dichtbij.
Wall Street kon maandag de winsten goed vasthouden en tegelijk ook niet verder uitbreiden. De Dow steeg ruim 1%, de S&P500 kreeg er 1,1% bij en de Nasdaq sloot 1,3% hoger. Enige opluchting is er ook te zien in Azië waar China 1,5% hoger noteert, Hong Kong staat nog net op een klein verlies van 0,2% en in Japan staat de Nikkei op een winst van 1,1%. De Crude Oil Future noteert USD 53,91 bij een EUR/USD op 1,11014.

Vanmorgen werd uit China bekend dat de winsten van fabrikanten daar in juli weer is gestegen tot 2,6% op jaarbasis na een verlies van 3,1% in juni. Om 08.00 uur komen er nieuwe cijfers uit Duitsland over de economische groei KW2 en uit Frankrijk om 08.45 uur het consumenten- en ondernemersvertrouwen over de maand augustus. Uit de VS om 15.00 uur de huizenprijzenindex over de maand juni en om 16.00 uur het consumentenvertrouwen over augustus. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht hogere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 543.3 ( 0.2%). De koers daalde 0.8% over de afgelopen 5 dagen. de huidige negatieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak onder EUR 539.6, het 50 daags dieptepunt, begin augustus 2019. De opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem neemt af in kracht. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 26 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 524,99 (ISIN: DE000CP68CE4).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,33  (ISIN: DE000KA1TFG9).
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp