Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 29 augustus 2019

Producentenvertrouwen stabiel!

Vandaag

Het vertrouwen onder Nederlandse producenten van de industrie is in de maand juli stabiel gebleven op 3,9 en dat is toch iets beter dan voorzien. Vooral de bedrijvigheid binnen de sector wordt als goed beoordeeld terwijl die meestal gekoppeld is aan die in Duitsland waar het juist al een tijdje niet goed meer gaat.
Wall Street kon woensdag de winsten goed vasthouden met een Dow die 1% hoger kon sluiten, de S&P500 steeg 0,65% en de Nasdaq won krap 0,4%. Azië laat een uitermate vlak beeld zien met China en Hong Kong op minimale verliezen en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting inmiddels ook op een zeer klein verlies. Het consumentenvertrouwen liet in augustus een lichte daling zien van 37,8 naar 37,1. De Crude Oil Future noteert USD 55,58 bij een EUR/USD op 1,10845.

Vandaag zal de meeste aandacht uitgaan naar de cijfers over de handelsbalansen (juli) van China (09.00 uur) en de VS (14.30 uur) waarbij natuurlijk gekeken wordt naar de gevolgen van de handelsoorlog. Om 08.45 uur komen er nieuwe cijfers over de economische groei KW2 van Frankrijk en die van de VS komen om 14.30 uur. Van de Eurozone komen om 11.00 uur het economisch sentiment en het consumentenvertrouwen over augustus en inflatiecijfers over augustus zijn er om 09.00 uur van Spanje en om 14.00 uur van Duitsland. Verder nog uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen en om 16.00 uur de aanstaande huizenverkopen over de maand juli. VolkerWessels kwam vanmorgen nog met de kwartaalcijfers en rapporteerde een hogere omzet. 

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 548.4 ( 0.2%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met -0.4% gedaald. de huidige negatieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak onder EUR 539.6, het 50 daags dieptepunt, begin augustus 2019. De opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem neemt af in kracht. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 28 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 525,04 (ISIN: DE000CP68CE4).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,27  (ISIN: DE000KA1TFG9).
 

 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp