Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 21 juli 2020

Randstad, uitzender en uitschieter!

Vandaag

Naast een positieve reactie op de bereikte deal van de Europese Unie waren er meevallende cijfers van verschillende bedrijven. Vooraf waren analisten somber gestemd over de situatie bij Randstad maar dat viel bijzonder mee en het bedrijf is ook redelijk positief over de rest van het jaar. Zo werd de uitzender ook de uitschieter van deze beursdag. 

De AEX opende hoger op 584,04 punten waarbij de winst vooral te danken was aan het bereikte akkoord tijdens de EU-top. Hoewel er allerlei haken en ogen te vinden zijn over deze deal is het voor de markt toch beter om een goed vangnet te hebben. Over en breed front gingen de koersen omhoog met na twee uur handel 587,03 punten als hoogste niveau. Vooraf waren analisten en beleggers bezorgd over de resultaten van Randstad dat natuurlijk wel last heeft van de crisis maar veel minder dan voorzien. Na een licht hogere opening liep de winst van het aandeel Randstad op tot rond de 10% om uiteindelijk bijna 9% hoger te sluiten. Meevallende cijfers waren er ook voor Wereldhave (+6,9%) waar de crisis ook hard heeft toegeslagen en nog niet voorbij is. IBM had maandagavond nabeurs ook prima cijfers maar de verwachtingen waren ook al goed waardoor het aandeel maar licht hoger aan de handel begon. Novartis leverde ruim 2% in op de cijfers terwijl Coca-Cola ruim 2% hoger staat bij 30% lagere omzet. Lockheed Martin staat ook 2% hoger en Philip Morris verkocht minder sigaretten er staat toch bijna 5% hoger. Verder werd er alleen gekeken naar de bedrijvigheid in Chicago waar de Fed-index in juni steeg van 3,5 naar 4,11. Wall Street ging wel hoger van start maar dit keer ging de rem weer op de Nasdaq waar eBay bijna 4% lager noteert. In Amsterdam maakten bedrijven als ASMI en Besi een draai zodat de fraaie winst van eerder vandaag toch weer grotendeels verdween. Een hogere olieprijs kwam geroepen voor RD Shell die als zwaargewicht de AEX naar een winst trok van 0,4$ en een slotstand van 581,29 punten. De DAX steeg bijna 1% en de Euro STOXX50 sloot 0,5% hoger. Crude Oil noteert USD 41,89 bij een EUR/USD op 1,15132. 

Randstad was met 8,9% winst de absolute winnaar bij de AEX waar Prosus 3,6% hoger kon sluiten en RD Shell 3,15%. Bij de AMX herstelde Fugro ruim 4% en Basic Fit bijna 3,8%. SBM Offshore sloot 3,2% hoger en Altice steeg, in aanloop naar de cijfers, 3,15%.

Grootste daler binnen de AEX was ASMI dat 2,3% verloor. DSM leverde 2,2% in en Galapagos 1,3%. Bij de AMX was er 2,4% verlies voor Besi en Pharming verloor 2,3%. Air France-KLM leverde 1,5% in.

Morgen komen uit Japan de voorlopige samengestelde cijfers van de inkoopmanagersindex over de maand juli,. Van Nederland het consumentenvertrouwen over juli en de bestedingen over juni. Uit de VS de bestaande woningverkopen over juni en de wekelijkse olievoorraden. Akzo Nobel en Aalberts komen met cijfers 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp