Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 27 juni 2019

Producenten minder positief!

Vandaag

De Nederlandse producenten zijn in juni toch weer minder positief over hun sector. Volgens de laatste gegevens van het CBS is het vertrouwen verder gedaald van een stand van 4,7 in mei tot 3.3 in juni en dat is de laagste stand van de afgelopen 3 jaren.
Wall Street liet een wisselend beeld zien met de Dow die nipt 0,04% verloor en de S&P500 leverde ruim 0,1% in. De Nasdaq deed het met een winst van 0,3% duidelijk beter mede dankzij meevallende vooruitzichten bij chipproducent Micron. Azië laat een eensgezind hoger beeld zien met zowel China, Hong Kong en Japan die ieder rond de 1% hoger noteren. De Crude Oil Future noteert USD 59,07 bij een EUR/USD op 1,13535.

Vanmorgen werd uit Japan bekend dat de detailhandelsverkopen in mei met 1,2% op jaarbasis zijn gestegen. Op de agenda staan verder voorlopige inflatiecijfers (juni) van Spanje (09.00 uur) en Duitsland (14.00 uur). Uit Italië om 10.00 uur het consumenten- en ondernemersvertrouwen over juni en van de Eurozone om 11.00 uur het consumentenvertrouwen met het economisch sentiment over de maand juni. Uit de VS volgen om 14.30 uur, naast de wekelijkse steunaanvragen, het definitieve cijfers van de economische groei KW1 en om 16.00 uur de aanstaande woningverkopen over mei. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag werd een slotkoers van EUR 558.2 bereikt na een daling van 0.0%. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 0.6%. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019 opwaarts werd doorbroken. De koers top op EUR 559.2 wordt na de eerdere doorbraak momenteel weer getest, ondanks het matige momentum van de laatste tijd blijft een voortzetting van de opwaartse trend en een verbetering van het recente hoogtepunt op EUR 563.7 aannemelijk. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 26 juni 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,16 (ISIN: DE000KA1S023).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570,21 (ISIN: DE000CP69E29).


Dow Jones dicht bij nieuw All Time High, trend positief.
 
Door een daling van 0.0% lag de slotkoers op USD 26537. Daarmee is de Dow Jonesl slechts 1.1 procent verwijderd van de hoogste stand in de geschiedenis. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat de MACD indicator medio juni 2019 de nullijn opwaarts doorbrak. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op USD 26.656 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 83. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de Dow Jones wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 26 juni 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de Dow Jones kunnen een hefboomproduct Best Turbo Long kiezen met een stop-loss op 25.064,83 (ISIN: DE000CP69WQ4).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de Dow Jones kunnen een hefboomproduct Best Turbo Short kiezen met een stop-loss 27.829,82 (ISIN: DE000CY52F00).

 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp