Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 7 mei 2019

Zorgen om handelsdeal!

Vandaag

Ondanks het mooie herstel van de koersen op Wall Street op maandag, lieten beleggers zich toch weer verleiden tot toenemende zorgen over een aanstaande handelsdeal tussen de VS en China. De toezegging dat vicepremier Liu He aanstaande donderdag zal afreizen naar Washington is blijkbaar niet genoeg om de rust te laten terugkeren.

De AEX opende vanmorgen een fractie lager op 563,47 punten en stond vervolgens vrij snel op winst nadat de futures in de VS van verlies naar winst gingen en de cijfers van  DSM veel beter waren dan voorzien. Na krap een uur handel bereikte de AEX een hoogste stand op 566,38 punten om vervolgens in een lange glijvlucht naar beneden te gaan. Het macro-economisch nieuws bleef beperkt. Na meevallende cijfers over de Japanse industrie (van krimp naar bescheiden groei), waren de fabrieksorders (maart) van Duitsland met 0,6% groei op maandbasis, duidelijk beter dan de daling van 4% in februari. Vanmiddag volgde nog de openstaande vacatures in de VS en die zijn in maart gestegen van 7,1 miljoen tot 7,5 miljoen en verder was er aandacht voor een aantal bedrijfscijfers waaronder BMW -2,3% en Henkel (-4,8%) uit Duitsland en het Deense Pandora (+4,6%). Beleggers waren veder op zoek naar aanvullende signalen over de daadwerkelijke status van de handelsgesprekken waarvan de VS nog steeds beweerd dat er onvoldoende progressie is geboekt terwijl een handelsdeal voor het grijpen lijkt. De futures in de VS voorspelden opnieuw een lagere opening waardoor de AEX weer de laagste stand van maandag opzocht. De AEX sloot 1,2% lager op 556,86 punten. De DAX verloor 1,6% en de Euro STOXX50 bijna 1,8%. Crude Oil noteert USD 61,70 bij een EUR/USD op 1,11725 

De AEX kende slechts twee stijgers en dat waren DSM dat 4,5% hoger kon sluiten op de prima cijfers en vooruitzichten en KPN steeg 0,9%. Bij de AMX profiteerde Flow Traders van de onrust met 1,4% winst. WDP steeg 0,75% en Eurocommercial bijna 0,5%.

Grootste dalers binnen de AEX waren Aegon dat bijna 3,3% verloor, ArcelorMittal leverde ruim 3% in en Aalberts bijna 3%. Bij de AMX werd het aandeel PostNL (-11,05%) fors afgestraft vanwege de cijfers.  AMG verloor 4,5% en Fugro opnieuw 4,2%.  

Morgen zijn er eerst cijfers over de dienstensector (april) van Japan en de handelsbalans van China (april). Uit Duitsland komen cijfers over de industriële productie in maart en uit de VS de wekelijkse olievoorraden. Bedrijfscijfers zijn er van Ahold Delhaize, Boskalis, IMCD en Wolters Kluwer.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp