Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 7 november 2019

Magische 600-zone lonkt!

Vandaag

Bij een nieuwe poging om de magische 600-zone te doorbreken is de AEX niet verder gekomen dan 597,66 punten en uiteindelijk opnieuw een jaarrecord als slotstand.

De AEX opende sterker dan verwacht op 597,33 punten en werd daarbij geholpen door het nieuws dat China en de VS het eens lijken te worden over het gefaseerd intrekken van bestaande importheffingen. Dat is een flinke opsteker na eerdere berichten dat een tussentijdse deal niet voor december bekrachtigd zal worden. De top op 597,66 werd al kort na opening bereikt waarna  de winst alsnog bijna geheel werd ingeleverd (laagste punt 595,34 punten) op de nieuwe economische ramingen van de Europese Commissie die voor dit jaar voor de Eurozone een groei verwacht van 1,1% en voor 2020 en 2021 een groei van 1,2% per jaar. Eerder dit jaar ging men nog uit van 1,2% groei in 2019 maar ook die lat lijkt te hoog door aanhoudende onzekerheden. Een andere tegenvaller zat verscholen in de industriële productie van Duitsland die in september een onverwachte daling liet zien van 0,6% op maandbasis na een stijging van 0,4% in augustus en een stijging van 0,3% die eerder nog werd voorzien. De BoE liet de rente, zoals verwacht, nog ongemoeid en de wekelijkse steunaanvragen namen met 8000 af tot 211.000. Een aantal bedrijfscijfers waren boven verwachting met naast ArcelorMittal het Duitse Siemens (+4,9%) en het Amerikaanse Ralph Lauren dat maar liefst ruim 11% in waarde steeg. Wall Street trok zich op aan goede cijfers en het nieuws over de vorderingen tussen China en de VS met nieuwe records die ook daar weer lonken. De AEX sloot 0,4$ hoger op 597,11 punten terwijl de DAX 0,8% hoger kon sluiten en de Euro STOXX50 bleef met 0,4% winst in het spoor van de AEX. Crude Oil noteert USD 57,42 bij een EUR/USD op 1,10443.

Eindelijk was er een meevaller voor ArcelorMittal dat meevallende resultaten beloond zag worden met een herstel van 6,7%. ING maakte een sprong van 2,7% en Aalberts steeg 2,25%. Bij de AMX steeg het aandeel AMG 4,7%, de cijfers van BAM werden beloond met 3,8% winst en ASMI sloot 3,25% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was Galapagos dat 1,1% moest inleveren. Ahold Delhaize verloor 0,9% en Adyen 0,65%. Bij de AMX waren drie dalers waarbij het verlies bij Eurocommercial (-8,2%) vrijwel geheel veroorzaakt werd door ex-dividend. Intertrust verloor 0,5% en Flow Traders 0,2%.  

Morgen is er eerst aandacht voor de handelsbalans (oktober) van China en Duitsland en van eigen bodem en uit Frankrijk de industriële productie over september. Uit de VS volgen de groothandelsvoorraden over september en het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen (november) volgens de Universiteit van Michigan. Boskalis en Hydratec komen met kwartaalcijfers. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp