Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 6 februari 2020

Risicobereidheid belegger neemt weer toe!

Vandaag

In een week tijd kan er toch weer veel veranderen want beleggers keren weer massaal terug op de aandelenmarkten en zijn zelfs bereid tot het innemen van hogere risico's.

De AEX opende hoger op 617,29 punten en werd daarbij geholpen door het bericht uit China dat het land een deel van de importheffingen op Amerikaanse producten wil schrappen. De wereldgezondheidsorganisatie WHO liet weten dat het te vroeg is om een effectief medicijn tegen het coronavirus te bevestigen maar dit nieuws had weinig effect op het sentiment dat de hele dag positief bleef met gunstige effecten op bedrijven die met kwartaalcijfers kwamen. Zo steeg ING toch nog 1,9% ondanks een lagere winst, Intertrust sloot 2,5% hoger ondanks margedruk en verliescijfers met verbeterde vooruitzichten bij ArcelorMittal deden het aandeel ruim 11% hoger sluiten. Bij de macro-economische cijfers vielen de fabrieksorders van Duitsland tegen met in december een daling van 2,1%. De wekelijkse steunaanvragen in de VS namen met 15.000 af  en de arbeidskomsten met de productiviteit stegen in het vierde kwartaal ieder met 1,4%. Bij de buitenlandse bedrijven die met cijfers kwamen viel vooral Twitter op met een koerssprong van ruim 16%. Tesla trok de aandacht door 7% lager te openen en inmiddels weer 5% hoger te staan. Wall Street kon licht hoger van start gaan waardoor de AEX een nieuwe high kon noteren op 618,75 punten en dat is een winst van bijna 0,9%. De DAX met de Euro STOXX50 stegen ieder 0,7%. Crude Oil is toch weer gezakt en noteert USD 50,83 bij een EUR/USD op 1,09773. Rusland is niet van plan in te stemmen met verdere beperking van de olieproductie en dat gaf druk op de olieprijs.

ArcelorMittal was met ruim 11% winst de grootste stijger binnen de AEX waar Galapagos 3,5% hoger kon sluiten en ING 1,9%. Bij de AMX ging de dagwinst naar Aperam dat 5,8% hoger kon sluiten. WDP steeg 5,4% en OCI 3,3%.

Het aantal dalers bleef opnieuw beperkt met bij de AEX Unibail Rodamco dat 1,2% verloor, Royal Dutch Shell zakte 0,9% en Adyen sloot 0,6% lager. Bij de AMX verloor het aandeel Signify 3%, AMG leverde weer 2,9% in en ASMI sloot 1,3% lager.

Morgen is er volop aandacht voor het officiële banenrapport van de VS over januari nadat beleggers eerst kunnen reageren op de exportcijfers van China (januari) en die van Duitsland (december). Cijfers over de industriële productie (december) komen van Nederland, Duitsland en Frankrijk en van de VS nog de groothandelsvoorraden over december. Weeldhave en FlowTraders komen met hun kwartaalcijfers. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp