Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 29 januari 2019

Halen en brengen!

Vandaag

Na het verlies van gisteren lukte het de AEX vandaag toch weer om te herstellen en kreeg daarbij hulp van goede kwartaalcijfers van Philips die vriend, vijand en ook zichzelf kon verrassen met prima kwartaalcijfers.

De AEX opende licht hoger op 512,09 punten waarbij beleggers de indruk gaven om het vandaag vooral kalm aan te doen. Met de stemming, vanavond, over de Brexit-deal is dat ook begrijpelijk en natuurlijk zijn daar ook de nieuwe gesprekken die China en de VS vanaf morgen weer zullen voeren. Na een aarzeling, die de AEX nog deed terugvallen naar 510,93 punten, klom de AEX vanaf 09.30 uur gestaag omhoog. He consumentenvertrouwen in Frankrijk is, ondanks de protesten met gele hesjes, in januari gestegen van 86 naar 91 en de werkloosheid in Spanje zakte in KW4 een fractie (van 14,55% naar 14,45%). Het waren toch vooral de kwartaalcijfers van Philips die kopers naar de markt trokken en hun ogen werden gericht op de bedrijven die deze week ook met cijfers komen. Ook de cijfers van NSI waren degelijk en datzelfde gold ook voor Xerox (+9%) en 3M (+2,6%). Met een hogere opening van Wall Street in het vooruitzicht steeg de AEX door met 517,44 punten als hoogste niveau. Het laatste deel van de handel verliep weer anders toen bekend werd dat het consumentenvertrouwen (Conference Board) in de VS is gedaald van 126,6 naar 120,2 (verwacht was 124). Ook de resultaten bij Harley Davidson (-9%) werden niet goed ontvangen waardoor de AEX in het laatste deel toch nog een belangrijk deel van de winst prijs moest geven. Toch was de winst van 0,8% meer dan vanmorgen voorzien kon worden en de AEX sloot precies op 515 punten. De DAX steeg nog geen 0,1% en de Euro STOXX50 won 0,5%. De Crude Oil kon herstellen tot USD 53,37 bij een EUR/USD op 1,14256.

Philips was met een winst van 2,34% de grootste stijger binnen de AEX waar RELX 2,13% steeg en Signify 2,06%. De AMX steeg minder uitbundig met 1,9% winst voor Adyen, Besi steeg toch weer 1,77% en SBM Offshore 1,6%. Grootste daler binnen de AEX was KPN dat 1,5% moest inleveren. ASML verloor ruim 1% en ArcelorMittal 0,87%. Bij de AMX verloor AMG 2,55%, Arcadis 2,26% en Aperam ruim 1,5%.

Morgen kunnen beleggers reageren op de uitslag van de stemming over "plan B". Verder is de agenda goed gevuld veel macro-cijfers waaronder het Gfk-consumentenvertrouwen van Duitsland, het ADP-banenrapport van de VS en het rentebesluit van de Fed.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp