Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 16 mei 2018

Euro en Italië trekken de aandacht!

Vandaag

De argwaan bij de vorming van een nieuwe regering in Italië laat zich gelden en dat is terug te zien in een verzwakking van de Euro en de beurs van Milaan die vandaag opnieuw -2,3% verliest.

De AEX opende licht lager op 562,99 punten en dat was tevens het laagste punt van deze handelsdag. In de ochtend konden beleggers reageren op inflatiecijfers (april) van Duitsland (stabiel op 1,6%) en de Eurozone (1,2% versus 1,3% in maart) en in de middag werd vanuit de VS bekend dat het aantal in aanbouw genomen huizen in april met -3,7% is gedaald (-1,4% voorzien), de industriële productie is in april met +0,7% gestegen en de wekelijkse olievoorraden zijn met 1,4 mln. vaten gedaald. De AEX kon het verlies bij opening opnieuw snel wegwerken doordat zwaargewicht Royal Dutch Shell verder steeg. Vervolgens lagen de financials onder druk vanwege zorgen om Italië waardoor de AEX weer onder het slot van gisteren bewoog. Een dreigende annulering van het gesprek tussen Kim Jong-un en Trump had uiteindelijk maar weinig invloed op het sentiment. Een licht hogere opening van Wall Street trok de AEX naar een kleine winst van +0,1% op 565,13 punten. De DAX steeg +0,2% en de Euro STOXX50 leverde -0,05% in. Crude Oil noteert USD 70,98 bij een EUR/USD op 1,17850.

Het aandeel Philips was met +1,9% de grootste stijger binnen de AEX. Galapagos herstelde +1,35% en Signify (nieuwe naam voor Philips Lighting) herstelde +1,25%. bij de AMX was AMG de grootste stijger met +3,1% winst. Aperam steeg +2,2% en SBM Offshore +1,5%. 

ABN Amro was met -2,2% de grootste daler binnen de AEX. Twee adviesverlagingen en de zorgen om Italië waren de belangrijkste redenen. NN-Group leverde 1,26% in en Unibail-Rodamco -1%. Bij de AMX verloor Wereldhave bijna -4%, WDP -1% en OCI ruim -0,9%.

Morgen zijn er eerst cijfers over het ondernemersvertrouwen (KW2) van Nederland, de bouwvergunningen (KW1) van Duitsland en de bouwproductie (maart) binnen de Eurozone. Uit de VS volgen de wekelijkse steunaanvragen en de leading indicators over april.   

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2018 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp