Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 25 juni 2020

Minder regels en meer angst!

Vandaag

Vanaf 1 juli worden de regels vanwege het coronavirus verder versoepeld echter daarmee is de angst zeker niet verdwenen. De huidige aanpak in Nederland rechtvaardigt een verdere versoepeling voor een belangrijk deel en tegelijk is de weerstand tegen al die regels verder toegenomen. De voorbeelden hoe het ook weer mis kan gaan lijken ver weg maar kunnen ook hier weer snel opduiken en dat blijft voorlopig zo.
Wall Street was vooral in de greep van een snel stijgend aantal besmettingen waardoor de druk op nieuwe (gedeeltelijke) lockdown duidelijk toeneemt. De Dow verloor 2,7%, de S&P500 leverde 2,6% in en de Nasdaq sloot 2,2% lager. In Azië blijven de beurzen in China en Hong Kong gesloten en staat in Japan de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 1,2%. De Crude Oil Future noteert USD 37,75 bij een EUR/USD op 1,12526.  

Op de agenda staan om 08.00 uur het GfK consumentenvertrouwen van Duitsland over de maand juli en om 13.30 uur worden de notulen van de ECB bekend gemaakt. Vanmiddag uit de VS om 14.30 uur, naast de wekelijkse steunaanvragen, de orders duurzame goederen over mei en het definitieve cijfer BBP KW1. 


De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 557.3 ( -2.9%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 1.6% gedaald. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8, eind mei 2020 een opwaartse richting aannam. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Negatief signaal is dat de MACD signaallijn de MACD indicator neerwaarts heeft doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 24 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 540,26 (ISIN: DE000KB29JZ9).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 590,07 (ISIN: DE000KA991N0).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp