Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 24 oktober 2019

ECB en nog één keer Draghi!

Vandaag

Beleggers kunnen zich nog één keer richten op de toelichting die Draghi vanmddag vanaf 14.30 uur zal geven op het rentebesluit van de ECB waarvan verwacht wordt dat zij het kruit vooralsnog droog zullen houden. De afgelopen jaren heeft Draghi wel een stempel gedrukt op het beleid van de ECB en heeft zijn toelichting dikwijls voor veel volatiliteit kunnen zorgen. Of dat vandaag ook weer zal gebeuren is de vraag!
Wall Street verwerkte een stroom aan bedrijfscijfers en kon uiteindelijk licht hoger sluiten. De Dow met de Nasdaq stegen ieder bijna 0,2% en de S&P500 steeg 0,3%. Boeing kon toch nog 1% hoger sluiten en ondanks de matige vooruitzichten voor Caterpillar steeg het aandeel nog 1,2%. Alleen Texas Instruments moest met 7,5% verlies het hoofd buigen en nabeurs kon Tesla alsnog een winst presenteren. Azië laat weer een verdeeld beeld zien met China dat nog 0,2% lager staat terwijl Hong Kong en Japan ieder zo'n 0,5% hoger staan. De Crude Oil Future noteert USD 55,53 bij een EUR/USD op 1,11352.

Vanmorgen werd uit Japan het voorlopige cijfer van de inkoopmanagersindex over oktober bekend gemaakt en dat liet een verder daling zien van 48,9 naar 48,5, Vanmiddag om 15.45 uur volgt ook het cijfer van de VS.Vandaag is er ook aandacht voor de samengestelde inkoopmanagersindex over september en wel van Frankrijk (09.15 uur), Duitsland (09.30 uur) en de Eurozone (10.00 uur). Het rentebesluit van de ECB is om 13.45 uur en vanaf 14.30 uur de toelichting door Draghi. Uit de VS volgen om 14.30 uur, naast de wekelijkse steunaanvragen, de orders duurzame goederen over september en om 16.00 uur de nieuwe woningverkopen over september. Bedrijfscijfers zijn er van Arcadis, Besi, Pharming, RELX en nabeurs Galapagos. Uit het buitenland onder meer BASF, Daimler, RBS, 3M, American Airlines, Comcast en Twitter. (nabeurs Amazon en Intel). 


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 576 ( -0.1%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 0.2%. De trend werd positief nadat de signaallijn de MACD indicator bij een koers van EUR 562.7, begin oktober 2019 opwaarts doorbrak. Een rechthoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 23 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,22 (ISIN: DE000KA47SF6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 600,80 (ISIN: DE000KA1S5C7).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp