Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 5 februari 2019

Aandacht voor de dienstensector!

Vandaag

Na de cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie die afgelopen vrijdag al verschenen, gaat de aandacht bij beleggers vandaag uit naar de dienstensector waarvan Japan alvast een voorproefje gaf door te melden dat in januari het cijfer is gestegen van 51 naar 51,6. De verwachting is dat, in tegenstelling tot de industrie, de dienstensector er toch nog beter voor staat.
Wall Street kon een kwakkelende start ombuigen naar overtuigende winsten met een Dow en de S&P500 die ieder 0,7% hoger konden sluiten en de Nasdaq steeg zelfs 1,15%. Alphabet steeg in aanloop naar de cijfers, die nabeurs verschenen, alvast ruim 2%. De winst van het moederbedrijf van Google is nog steeds stevig al zijn er wel wat zorgen over het stijgen van de kosten. In Azië wordt bij de Chinezen het nieuwjaar gevierd waardoor er alleen nieuws te melden is van Japan waar de Nikkei 0,2% lager is gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 54,81 bij een EUR/USD op 1,14326.

Cijfers over de dienstensector (januari) komen nog van Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS met om 15.45 uur de cijfers van bureau Markit en om 16.00 uur het ISM-cijfer. Verder zijn er alleen om 11.00 uur de detailhandelsverkopen binnen de Eurozone over de maand december. Bedrijfscijfers zijn er van Infeneon, BP en nabeurs van Walt Disney.  

De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 525.7 ( 0.5%), hierdoor zet de AEX-index de hoogste slotkoers neer sinds medio november 2018. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 529.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 100. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 4 februari 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 510,085 (ISIN: DE000CP24MQ0).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 540,646 (ISIN: DE000CP06SJ9).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp