Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 15 juli 2019

Galapagos straalt op Damrak!

Vandaag

Het aandeel Galapagos was met bijna 19% winst de absolute topper op het Damrak waar verder niet zoveel gebeurde omdat beleggers in afwachting zijn van de kwartaalcijfers die vanaf morgen serieus beginnen te worden. De forse koerssprong van Galapagos was een gevolg van een megadeal dat het bedrijf heeft afgesloten met Gilead dat zelf een deel van de aandelen in handen krijgt en hiervoor ruim € 140,00 per stuk heeft betaald. Galapagos heeft als afspraak kunnen maken dat het bedrijf toch zelfstandig zal blijven waarbij de kans op een overname toch wel geminimaliseerd is.

De AEX opende licht hoger op 568,73 punten en toen waren de meeste macro-cijfers van deze dag al geweest. Kort na opening bereikte de graadmeter van Amsterdam al het hoogste punt op 570,78 punten om vervolgens onverwacht snel en zonder duidelijke oorzaak de winst weer uit handen te geven. Rond 11.30 uur bereikte de AEX 565,93 punten als laagste niveau en vervolgens herstelde alles ook weer net zo snel. Beleggers lopen blijkbaar met de vraag rond of de nieuwe kwartaalcijfers wel beantwoorden aan de huidige hoge koersen. Uit de VS werd alleen bekend dat de Empire State index in juli weer een herstel liet zien van -8,6 tot +4,3 nadat in juni nog de grootste daling ooit gemeld moest worden. President Trump reageerde op de matige economische groei van China door aan te geven hoe belangrijk het voor dat land is dat er snel een deal komt. Beleggers zien in die opmerking een poging tot goede wil maar zeer waarschijnlijk gaat het nog maanden duren voordat er een deal tot stand gaat komen. Citigroup kwam met degelijke kwartaalcijfers die voor beleggers niet echt verrassend waren. Het aandeel opende licht lager, stond vervolgens op een kleine winst en noteert inmiddels weer 0,1% lager. Wall Street opende licht hoger en laat inmiddels een gemengd beeld zien waardoor de winst van de AEX beperkt bleef tot 0,33% op 569,26 punten. De DAX steeg 0,5% en de Euro STOXX50 kwam niet verder dan ruim 0,1% winst, Crude Oil noteert USD 59,61 bij een EUR/USD op 1,12585.

Het aandeel Galapagos was met 18,8% winst de absolute parel van de AEX waar verder Wolters Kluwer 1,7% hoger kon sluiten en ArcelorMittal 1,5% kon herstellen. Bij de AMX steeg Besi 4,85%, Altice kreeg er 3,2% bij en Aperam 1,8%. 

De verliezen bij de AEX bleven beperkt tot KPN dat ruim 1% verloor, Vopak leverde 0,7% in en Aegon 0,5%. Bij de AMX was OCI de grootste daler met 1,75% verlies. Arcadis verloor 1,4% en Fugro 1,3%.

Morgen zal de meeste aandacht uitgaan naar de Duitse ZEW-index over de maand juli en uit de VS de detailhandelsverkopen met de industriële productie over juni. Naast Johnson&Johnson komen de financials  JP Morgen, Goldman Sachs en Wells Fargo met de kwartaalcijfers. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp