Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 25 juni 2020

In spagaat!

Vandaag

Er begint meer twijfel te ontstaan over een vervolg van het herstel op de financiële markten zolang het virus blijft ronddwalen en nieuwe besmettingen ineens opduiken. Een hulpmiddel voor coronapatiënten is dan mogelijk wel een stap dichterbij maar een vaccin laat langer op zich wachten en tot die tijd kan de nervositeit zomaar weer toeslaan.

De AEX opende licht lager op 555,93 punten waarbij het verlies in eerste instantie snel groter werd. Beleggers waren blijkbaar nog niet klaar met hun verkoopacties van woensdag toen de AEX op het laagste punt van de dag moest sluiten. De bankaandelen ABN AMRO en ING kwamen onder druk te staan na het nieuws over een mogelijk faillissement van het Duitse Wirecard (-70%) waarbij de twee grootbanken mogelijk voor € 180 miljoen aan leningen en kredieten verspelen. De AEX dook al snel naar het laagste punt op 549,88 punten en kon vervolgens toch ook weer redelijk herstellen. Voorbeurs was het consumentenvertrouwen van Duitsland al bekend gemaakt met een GfK-cijfer dat voor juli een verbetering laat zien van -15 naar -9,6. De notulen van de ECB hadden geen invloed op het sentiment en beleggers keken vooral naar de cijfers uit de VS waar de besmettingen nog steeds niet onder controle zijn. De eerste nieuwe steunaanvragen zijn de afgelopen week met bijna 1,5 miljoen gestegen en dat is toch meer dan voorzien. Het definitieve cijfer over de krimp in het eerste kwartaal kwam uit op -5% en dat is gelijk aan de laatste raming. Veel beter dan voorzien waren de orders duurzame goederen die in mei een stijging lieten zien van 15,8% op maandbasis terwijl +9,8% was voorzien. Wall Street ging wel lager van start echter de verliezen bleven beperkt met af en toe zelfs kleine winsten op de borden. Mede hierdoor kon de AEX herstellen met 562,21 punten als hoogste niveau en bij het klinken van de slotbel resteerde een winst van 0,55% op 560,41 punten. De DAX sloot 0,7% hoger en de Euro STOXX50 won 1,1%. Crude Oil herstelde naar USD 38,32 bij een EUR/USD op 1,12118.

Grootste stijger binnen de AEX was Galapagos met een winst van 3,4%. ABN AMRO herstelde 3% en ING 2,3%. Bij de AMX was er 2,3% winst voor FlowTraders, Aperam herstelde 2,15% en het aandeel BAM 1,75%.

Grootste daler binnen de AEX was Prosus dat 1,6% verloor. ASMI leverde 0,3% in en Unilever ruim 0,1%. Bij de AMX verloor OCI 3,3%, en TKH met WDP ieder bijna 1,7%.

Morgen zijn er cijfers over het consumentenvertrouwen in in Frankrijk en de VS. Van de Eurozone komen cijfers over de geldgroei in mei en aanvullend uit de VS de persoonlijke inkomens en bestedingen over mei. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp