Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 17 juni 2020

OPEC voorziet minder vraag naar olie!

Vandaag

De meningen zijn verdeeld maar de OPEC laat via haar maandrapport over de oliemarkt weten dat zij voor de tweede helft van dit jaar een lagere vraag naar olie voorziet al zal die daling wel minder ongunstig zijn dan in de eerste helft van dit jaar. Toch zijn er ook partijen die de vraag weer zien toenemen vanwege de versoepeling en het opstarten van redelijk veel fabrieken. De gevolgen van het coronavirus zullen echter niet ongemerkt voorbij gaan!

De AEX opende nagenoeg vlak op 560,67 punten met kort daarna 560,43 punten als laagste niveau. Zorgen over het schrappen van 60% van de vluchten rond Peking en ruim 400 nieuwe besmettingen bij een slachterij in Duitsland laten nog steeds zien hoe voorzichtig er nog steeds moet worden omgegaan met het virus. Beleggers kregen maar weinig belangrijk nieuws te verwerken maar putten blijkbaar nog steeds moed uit de mondiale toezeggingen tot monetaire verruiming. Voorbeurs kwam uit Engeland al het nieuws dat de inflatie in mei, op jaarbasis, is gedaald van 0,8% naar 0,5% en de producentenprijzen namen op maandbasis met 0,3% af. Voor de Eurozone kwam de inflatie in mei uit op 0,1% op jaarbasis versus 0,3% in april en de bouwproductie werd in april flink geraakt met een daling van 14,6% op maandbasis. Uit de VS werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in mei wel weer is gestegen echter economen hadden een grotere stijging voorzien terwijl het aantal afgegeven bouwvergunning juist gunstiger uitviel dan verwacht. Naast een matig rapport van de OPEC bleek in de VS dat de wekelijkse olievoorraden met 1,2 miljoen vaten is gestegen. Bij het bedrijfsnieuws viel PostNL op met een gunstige update en bijna 18% koerswinst. Dreigende ontslagen bij HSBC deden het aandeel bijna 1% zakken. Terwijl Wall Street geen overtuigende start van de handel liet zien was de AEX al verder gestegen met 568,66 punten als hoogste niveau. Met een slotstand van 566,48 punten was er nog steeds sprake van een keurige winst van bijna 1,2%. De DAX steeg ruim 0,5% en de Euro STOXX50 loot 0,7% hoger. Crude Oil noteert USD 37,89 bij een EUR/USD op 1,12299.

Grootste stijger binnen de AEX was opnieuw het aandeel Adyen met dit keer een winst van 3,4%. ASML steeg bijna 3% en Galapagos 2,4%. Bij de AMX steeg PostNL bijna 18%, Besi deed het prima met 2,3% winst en Signify sloot 2,1% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was ABN AMRO dat 1,6% verloor. Het aandeel NN Group sloot 1,5% lager en Aegon met Unibail Rodamco sloten ieder 1,4% lager. Bij de AMX was er 3,9% verlies voor Air France-KLM. OCI zakte ruim 1,5% en Corbion 1,4%.

Morgen zijn er van eigen bodem cijfers over de werkloosheid in mei en de Bank of Engeland komt met haar rentebesluit. Uit de VS volgen, naast de wekelijkse steunaanvragen, de Philadephia Fed-index over juni en de leidende indicatoren over mei. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp